Airbnb ili hotel u 2024 godini: što je bolji izbor

Dolaskom platforme kao što je Airbnb industrija kakvu je znamo kao hotelijersku tradicionalnu, doživjela je jednu revoluciju. Dok su hoteli nekoć bili prvi izbor za većinu putnika, Airbnb je donio novu dimenziju smještaja, nudeći autentičnije iskustvo i priliku za interakciju s lokalnim stanovništvom. No, što je bolji izbor u 2023 i 2024. godini? Pogledajmo prednosti i nedostatke oba pristupa.

Airbnb: Prednosti:

 1. Autentičnost: Airbnb pruža priliku da živite kao lokalac, bilo da se radi o stanu u središtu grada ili seoskoj kućici.
 2. Prostranost: Mnogi Airbnb smještaji nude više prostora od standardne hotelske sobe, što je idealno za obitelji ili grupe.
 3. Kuhinja: Većina Airbnb smještaja dolazi s potpuno opremljenom kuhinjom, što vam omogućuje pripremu vlastitih obroka i uštedu na hrani.
 4. Jedinstvenost: Svaki Airbnb smještaj je jedinstven, što znači da svaki boravak može biti posebno iskustvo.

Nedostaci:

 1. Manje predvidljivo: Kvaliteta smještaja može varirati, a recenzije su ključne pri odabiru.
 2. Manje usluga: Većina Airbnb smještaja ne nudi usluge poput recepcije, dnevnog čišćenja ili doručka.
 3. Komunikacija s domaćinom: Iako mnogi domaćini pružaju izvanrednu uslugu, ponekad može doći do komunikacijskih prepreka.

Credits: ViacheslavK/123RF

Hotel: Prednosti:

 1. Pouzdanost: Hoteli obično nude konzistentnu kvalitetu i usluge.
 2. Usluge: Većina hotela nudi niz usluga, uključujući recepciju, čišćenje, restorane i spa centre.
 3. Sigurnost: Hoteli često imaju sigurnosne mjere poput recepcije koja radi 24/7, sefova i sigurnosnih kamera.
 4. Lokacija: Hoteli su često smješteni u središtu gradova ili blizu glavnih atrakcija.

Nedostaci:

 1. Cijena: Hoteli mogu biti skuplji, posebno u popularnim turističkim destinacijama.
 2. Manje osobno iskustvo: Hotelski boravak može biti manje osoban i autentičan u usporedbi s boravkom u stvarnom domu ili stanu.

Iako je teško donijeti konačnu odluku o tome što je bolje, trendovi iz 2023. godine pokazuju da se sve više ljudi odlučuje za Airbnb zbog autentičnosti i fleksibilnosti koju pruža. Međutim, hoteli i dalje ostaju popularan izbor među poslovnim putnicima i onima koji traže luksuz i pouzdanost. Vaša odluka ovisi o vašim osobnim preferencijama, proračunu i vrsti putovanja. U konačnici, najvažnije je osigurati da vaš izbor smještaja doprinese nezaboravnom putovanju.

 

Mi osobno biramo hotele, razlika u cijeni barem kod naših putovanja nije toliko velika kada biramo apartman na Airbnb vs budget hotel u centru grada. Mi osobno koristimo hotelscombined i možemo reći kako nam je to najdraža stranica za pronaći smještaj u hotelu.

Credits: Prykhodov/123RF

Novo: otvorena je Facebook grupa za sve koji žele uživo pratiti najnovije informacije o uvjetima putovanja, o cijenama, te informacije o jeftinim letovima. U grupi možete vidjeti i najnovije fotografije sa određenih destinacija, a možete slobodno podijeliti i svoje fotografije, iskustva i znanje koje imate. Pridružite se klikom NA OVAJ LINK i sudjelujte.

Prije nego krenete sa čitanjem pogledajte HOTELSCOMBINED, tražilicu koja je postala viralna jer uvijek pronađe najbolje cijene apartmana i hotela. Jednostavno kliknite na link i pretražite ponude, usporedite sa drugim internet tražilicama smještaja i uvjerite se kako je ovo najbolja tražilica. I sami ju koristim već 10 godina.

Pogledaj još lista:

Leave a Reply