Četiri mjesta Austrije koja morate posjetiti ove godine

Austrija je predina zemlja koja je vrlo poznata po odličnoj kulturi, umjetnosti, čistoći i neopisivoj ljepoti jezera i planina. Ako ste ljubitelj prirode, kulture, kolača i vrhunske kave onda su ovo četiri odlične destinacije koje ove godine morate posjetiti.

Preporučujemo vožnju vlakom iz Zagreba ili još bolje jedan “road trip” vlastitim automobilom. Za najbolji izbor hotelea molimo vas da pogledate ovdje: Hoteli u Austriji

Source: Sborisov/123rf

Source: Sborisov/123rf

Beč

Glavni grad Austrije, top destinacija za ljubitelje kolača, muzeja i opere. Beč je čist, predivan, visoko kulturan i odličan izbor kao polazna destinacija za ostale destinacije u Austriji. Cijena autobusa za Beč iznosi samo 270 kn dok se karte za vlak mogu kupiti već od 58 eura (povratno) na GK Zagreb. Posjetite muzeje, parkove i palače, Beč ih je prepun i svaka od njih će vas ostaviti bez daha. Za jeftin smještaj kliknite ovdje – Hoteli u Beču.

Credits: Jennifer Barrow/Hallstatt Austrija/123RF

Credits: Jennifer Barrow/Hallstatt Austrija/123RF

Hallstatt

Dragulj Austrije. Predivno jezero i mjesto koje se s razlogom nalazi na gotovo svakom top 10 ili top 20 raznih časopisa za putovanja. Odličan izbor za putovati od svibnja do kraja kolovoza, iako su također travanj i rujan isto tako dobar izbor za putovanje. Kupanje na jezeru, vožnja čamcem, romantični pansioni i hoteli, pravo mjesto za odmoriti se od svakodnevnice. Pogledajte predivne hotele klikom ovdje: Hoteli na Hallstattu

Source: Ermolenko/123rf

Source: Ermolenko/123rf

Graz

Graz je drugi najveći grad Austrije i grad koji na žalost ne dobiva previše turističke pažnje. Osim samom grada koji je predivan i odličan izbor za trgovine, muzeje i razgledavanje. U blizini se nalazi poznata tvornica čokolade Zotter koja je sama po sebi odličan izbor za putovanje ove godine. Naoružajte se eurima i kupite najbolje čokoladice na svijetu, kuštajte vrhunsku kavu i uživajte u odličnim wellness hotelima Graza.

Source: Jakobradlgruber/123RF

Source: Jakobradlgruber/123RF

 

Salzburg

Predivni grad koji se nalazi uz njemačku granicu svjetski je poznat po svojim predivnom dvorcima i prirodi koja ga okružuje. Jedan je to od najljepših gradova u ovom dijelu Europe. Trvđave, dvorci, parkovi, priroda, posebno se ističe kao odličan izbor za ljubitelje putovanja vlakovima, a odličan je izbor i vožnja osobnim automobolm. Požurite i ovog proljeće od svibnja do sredina lipnja posjetite Salzburg i posjetite ga u najboljem dijelu godine.

 

Korisni linkovi:

  • Putujmo Jeftino – internet stranica koja nudi najjeftinija putovanja.
  • Booking – najveća internet stranica za online rezerviranje hotela i apartmana
  • TripAdvisor – mjesto za najveći forum i recenzije putovanja

Koristite stranicu Booking?

Booking je najveća stranica na svijetu za online rezervacije smještaja. Ovo je 100% siguran i najpovoljniji način za rezervirati smještaj. Stranica podržava Hrvatski, Bosanski i Srpski jezik, radi savršeno na svim uređajima i samo vas par klikova prstom ili mišem dijele do rezervacije apartmana i hotela. Sve što trebate je rezervirati smještaj, a možete platiti tek pri dolasku i uzeti opciju besplatno otkazivanje što se pokazalo kao najbolji način jer zbog posla, zdravlja, situacije s koronom ponekad morate odgoditi putovanje. Klikni ovdje – BOOKING i pogledaj najbolje ponude.

 

Leave a Reply