Mjesta kao iz bajke koja morate posjetiti.

Postoje mnoga lijepa mjesta na svijetu koja bi svakako trebali posjetiti ukoliko ste ljubitelji putovanja. U ovom članku vam donosimo popis mjesta koja su nalik pravoj bajci. Da bi vam pomogli kako do ovih mjesta pogledajte par preporuka.

Za posjetiti polja lavande najbolje je jeftinim letovima iz Zadra za Marseille odakle imate povoljan i brz pristup selima i drugim gradovima Provanse. Za uživanje u pogledu na Baobao najbolje je priuštiti si egzotičan odmor na Madagaskaru.

Do Dvorca Neuschwansteina se može povoljno iz Zagreba tako da se ide autobusom do Munchena odakle postoji vlak ili autobus za obilazak bavarskih dvoraca. Za ljibtelje dvoraca i Pena nije problem za posjetiti, jednostavno kupite avionsku kartu iz Zagreba za Lisabon. Do Kapadokije možete tako da koristite let iz Beograda, Zagreba ili Ljubljana za Istanbul odakle se može povoljno i jednostavno na jednodnevni izlet u Kapadokiju.

Ukoliko se odlučite na putovanje molimo vas da prvo pogledate cijene smještaja, najbolji način za to je da koristite ovu stranicu: Hotelscombined (kliknite)

1) Dvorac Neuschwantein, Njemačka

Predivan dvorac Neuschwanstein zaista je predivan. Poslužio je kao inspiracija Waltu Disneyu prilikom stvaranja njegovih najvećih bajki. Za smještaj u blizini dvorac preporučujemo da pogledate ovdje: Hoteli u blizini dvorac Neuschwansteina.

Neuschwanstein 2

Source: depositphotos

2) Estaing, Francuska

Estaing je jedno od najljepših sela u Francuskoj. Jeftin smještaj potražite ovdje: Hoteli u Estaingu.

Estaing

Source: depositphotos

3) Avenija Baobaba, Madagaskar

Ova vrlo neobična stabla zaista su prava. Avenija Baobaba je neobično i jedinstveno mjesto.

Baobab

Source: depositphotos

4) Kapadokija, Turska

Ova regija nalik vilinskim dimnjacima s mnoštvom šarenih balona na vrući zrak koju lete iznad regije. Zaista predivan prizor.

Kapadokija 2

Source: depositphotos

5) Polja lavande, Provansa, Francuska

Ova predivna polja stvaraju zaista predivan prizor, tijekom cvatnje lavande, od lipnja do kolovoza ova polja izgledaju zaista nestvarno.

Provansa putovanje

Source: depositphotos

6) Colmar, Francuska

Predivan živopisni gradić u kojemu možete zamisliti Bellu iz “Ljepotice i zvjer” kako pjevuši “Bonjour” prolazeći gradom.

Colmar francuka 2

Source: depositphotos

7) Dark Hedges, Sjeverna Irska

Kvrgavo drveće koje zatvara cestu koja čini jednu od zastrašujućih cesta svijeta.

8) Palača Pena, Sintra, Potugal

Bajkovita palača koju morate vidjeti pogotovo za vrijeme zalaska Sunca.

Sintra Portugal

Source: depositphotos

9) Katedrala sv. Vasilija Blaženog, Moskva

Legenda kaže da je car Ivan IV. oslijepio arhitekta nakon što je završio ovo remek djelo. Razlog tome bilo je sprječavanje arhitekta da ponovno izgradi nešto ovako lijepo.

10) Espallion, Francuska

Čarobno selo Espalion nalazi se u Francuskoj.

Espalion 2

Source: depositphotos

Leave a Reply