Najljepša mjesta Portugala

Najljepša mjesta Portugala. Pogledajte najljepša mjesta Portugala. Predstavljamo vam 6 predivih mjesta u Portugalu. Od glavnog grada pa sve do manje poznatog otočja. Portugal je predivna zemlja, slikovitih i bajkovitih sela i gradova. Preporučujemo boravak u Portugalu u trajanju od 7 do 10 dana. Idealno vrijeme za putovanje u Portugal je od travnja do listopada. Možete očekivati odlične povijesne spomenike, predivne plaže i vrhunsku hranu. Najbolje od svega je činjenica da je Portugal jedna od povoljnijih europskih destinacija za putovanja.

Pogledajte ovdje: Najjeftiniji hoteli u Portugalu.

Azori

Prvo bi preporučili predivne Azore koji se nalaze na 1500 km od Lisabona. Za samo 2h avionom možete iz Lisabona već od 100-tinjak eura putovati na Azore. Preporučujemo posjet Ponta Delgadi. Za smještaj predlažemo da rezervirajte ovdje – AZORI HOTELI I APARTMANI.

Credits: Ponto Delgada by 123RF

Credits: Ponto Delgada by 123RF

Sintra

Bajkovita i vrlo slikovita Sintra je jedno od najposjećenijih mjesta u Portugalu. Cijelo mjesto kao i veličanstvena palača Pena su nešto što svaki ljubitelj putovanja mora vidjeti. Pogledajte odličan izbor hotela u blizini Sintra klikom ovdje: Hoteli u Sintri

Credits: Sean Pavone/Sintra/123RF

Credits: Sean Pavone/Sintra/123RF

Coimbra

Coimbra je jedan od predivnih slikovitih gradova Portugala koji se nalazi na pola puta između Porta i Lisabona. Ovaj grad je zapostavljen od strane turista, a ne bi trebao biti jer je jedan od najljepših gradova ove čarobne zemlje. Coimbra ima bogatu kulturu i povijest. Do ovog grada možete busom i vlakom za manje od 2h iz Lisabona ili Porto-a.

Credits. Coimbra, Portugal by Maugli L/ Bigstockphoto

Porto

Predivni Porto ima odličan stari grad, predivnu luku, odlične plaže u blizini i vrlo je povoljna destinacija. Ako ste ljubitelj dobre hrane, vrhunskog vina, glazbe i predivnih kafića onda morate posjetiti ovo mjesto.

Credits: MartinLehmann/123RF

Credits: MartinLehmann/123RF

Lisabon

Glavni grad Portugala i uvjerljivo najljepše mjesto u Portugalu. Predivni Lisabon je sve po malo. Romantičan je, luksuzan, a opet povoljan, ispunjen predivnim ljudima, vrhunskim restoranima, odličnim noćnim životom i kvalitetnim muzejima. Do Lisabona možete avionom Croatia Airlines već od samo 198 eura koliko iznose direktni letovi na liniji Zagreb – Lisabon. Provjerite cijene – Smještaj u Lisabonu.

Source: Gbuglok/123RF

Source: Gbuglok/123RF

Madeira

Predivna Madeira nosi naziv plutajući vrt Atlantskog oceana. Ovaj predivni otok jedno je od najposebnijh mjesta na svijetu. Vrlo povoljne avionske karte možete pronaći na stranici skyscanner za letove iz Ljubljane ili Münchena. Preporučujemo boravak 6-9 dana od lipnja do rujna. Odličan izbor ne samo za kupanje nego i za ljubitelje surfanja, ronjenja i istraživanja morskih dubina.

Credits: Depositphotos

Credits: Depositphotos

Algarve

Portugalski biser i mjesto s najljepšim plažama. Algarve ima predivne plaže, divnu klimu, odlično je mjesto za posjetiti kroz gotovo cijelu godinu. Predivna sela koja ga okružuju su vrlo slikovita i čine ovo mjesto posebnim iskustvom koje se pamtiBooking.com

Leave a Reply