Maldivi su dvostruko povoljniji od odmora na Jadranu

Jeste li znali za ovo? Možda vam ovo izgleda kao bajka, ali zapravo je istina. Cijena noćenja na Maldivima u kolovozu recimo iznosi 39 eura po osobi za boravak u hotelu dok hotel na Braču, Hvaru ili u Dubrovniku iznosi u prosjeku 180-250 eura po osobi.

Uzmete li polupansion na Maldivima u kolovozu noćenje s doručkom i večerom je 50 eura po osobi, a za istu uslugu i boravak u hotelu na Jadranu po osobi plaćate i do 200 eura po osobi. Maldivi mogu biti skupi, ali samo ako to i tražite i ako želite boravak u skupim bungalovima na vodi ili skupim i otmjenim resortima popularnih svjetskih lanaca.

Odmor na predivnom Maafushiju je idila koju trebate doživjeti, a najskuplji dio ljetovanja je avionska karta. Ako platite aviokartu koja trenutno iznosi oko 400 eura po osobi ostalo je sve jeftino, od hrana pa do noćenja u hotelima.

Ako imate san o bijelim pješčanim plažama, tirkiznom moru i luksuznom odmoru na rajskom otoku Maldivi može biti bliže nego što ste mislili. Prema nedavnom istraživanju, cijene noćenja i hrane na Maldivima mogu biti znatno niže u usporedbi s popularnim jadranskim destinacijama, čak do 50%. Jedini veći trošak koji se javlja je plaćanje aviokarte do Maldiva, ali i to je danas postalo pristupačno, posebno s jeftinim letovima koje nudi Wizz Air iz Beograda ili Sarajeva.

Jadranska obala već je dugo bila omiljena destinacija za odmor i ljetovanje, ali rast cijena smještaja i hrane posljednjih godina natjerao je mnoge putnike da traže alternativna rješenja. Upravo tu se Maldivi pokazuju kao iznenađujuće pristupačna opcija. Istraživanje je pokazalo da se cijene smještaja na Maldivima mogu kretati čak i do 50% manje od onih na jadranskoj obali za sličnu kvalitetu i luksuz.

No, kako putovati do Maldiva po povoljnim cijenama? Wizz Air, popularna europska zrakoplovna kompanija, nedavno je uvela letove do Maldiva iz Beograda i Sarajeva. Ova nova opcija omogućava putnicima iz Balkana da dožive rajski odmor po pristupačnim cijenama.

Osim povoljnih cijena smještaja i hrane, Maldivi nude spektakularne plaže, kristalno čisto more, bogat podvodni svijet i vrhunsku uslugu. Otoki Maldiva su poznati po svojoj netaknutoj prirodi, bogatom podmorju i raskošnim ljuskama od kojih su izgrađeni luksuzni resorti. Ovdje možete uživati u ronjenju, snorklanju, jedrenju i raznim drugim vodenim aktivnostima.

Za one koji traže malo avanture i istraživanja, Maldivi također nude mogućnost posjeta lokalnim otocima i upoznavanja s lokalnom kulturom. Možete istražiti ribarska sela, kušati tradicionalnu maldivsku kuhinju i doživjeti gostoljubivost lokalnih stanovnika.

Kliknite ovdje i saznajte cijene – hoteli i apartmani na Maldivima.

Mi osobno predlažemo Kaani beach hotel – odličan hotel koji nudi polupansion, doručak ili opciju sa all inclusive već od 80 eura po danu za 2 osobe.

Klikni na tražilicu, upiši recimo Maafushi ili Maldivi, izaberite datum (primjer) od 10. do 11.prosinca i pogledaj cijene hotela. Već od 30 eura dnevno po osobi. Ako želite možete si rezervirati odmor po želji, vrlo povoljno.Booking.com

Često će mnogi reći kako u kolovozu pada kiša na Maldivima, ali to je zapravo rijetkost, a ista kiša gotovo će sigurno pasti u kolovozu i na otocima Hrvatske, a to sigurno nije razlog da odustanete od putovanja na jedno ovakvo predivno mjesto.

Nije nam namjera reći kako ne bi trebali boraviti na Jadranu, ali za one koji već misle dati i do 900 do 1200 eura po osobi za ljetovanje ipak postoji po nama i daleko boljih opcija, a to i u ovom slučaju bilo putovanje na Maldive.

Saznajte cijene već danas – Odmor na Maldivima.

Source. Dash/Maldives/123RF

Leave a Reply