Destinacija za zaljubljene – Vis

Vis je istureni hrvatski otok u Jadranskom moru. Od kopna je udaljen 45 km. Površina otoka iznosi 90,3 km², na otok plovi komercijalna linija iz Splita dva do četri puta dnevno, a ljeti ima i vezu s Anconom u Italiji. Putovanje iz Splita za otok Vis traje gotovo 3 sata i ovo je jedan od najudaljenijih otoka Hrvatske od obale Jadrana. Upravo iz ovog razloga je i naš omiljen otok koji preporučujemo svima da posjete barem jednom u životu.

Za najbolji boravak na Visu preporučujemo predivan apartman Little Gem ili  apartmane AS, a za nešto povoljniji, ali isto tako odličan smještaj izdvajamo Komiža Provita  na Visu.

Smještaj na otoku Visu možete pronaći u hotelima, privatnim kućama i vilama. Povoljan smještaj potražite klikom na ovaj link.

Za ljubitelje apartmana imamo ponudu u kojoj vam darujemo do 23 eura popusta za apartmane na Visu, možete ih preuzeti OVDJE.

Otok Vis je sve do 1989. godine bio vojna zona, nedstupna svim strancima, proglašena je 1944. godine što je povoljno utjecalo na očuvanje šarma i načina života karakterističng a pedesete godine prošlog stoljeća što i danas privlači posjetitelje željne Mediterana kakav je nekad bio.Booking.com

Obale otoka Visa skrivaju otoci Hvar, Brač i Šolta. Bogatstvo Visa je netaknuta priroda, čisto more i nezagađena zemlja i zrak. Na južnoj strani otoka nalaze se najinteresantnije i najprivlačnije plaže i špilje nastale uslijed djelovanja otvorenog mora. Najpoznatija špilja je Stiniva pećina koja se vrlo često nalazi na promotivnim posterima Hrvatske.Pored prirode ovdje moćete uživati i u drugim znamenitostima. Ovdje je u 4.st.pr.Kr osnovana grčka kolonija Issa koja je bila prvo naselje na ovom otoku. Na mjestu kolonije Issa smjestio se grad Vis. Tijekom vladavine Rimljana, na poluotoku pirovima napravljeni su spa i teatar na čijim ruševinama u 15. stoljeću sagrađen je Franjevački samostan. Ostatke antičkih građevina možete vidjeti u vrtu samostana i ispod mora.

Korisni linkovi:

  • Putujmo Jeftino – internet stranica koja nudi najjeftinija putovanja.
  • Booking – najveća internet stranica za online rezerviranje hotela i apartmana
  • TripAdvisor – mjesto za najveći forum i recenzije putovanja

Credits. Vis i Komiža by xbrchx/ can stock photo

Na otoku Visu možete uživati u Viškoj pogači napravljenoj od tijesta sa slanim inćunima i rajčicama, dok se možete zasaditi raznim ukusnim kolačima napravljenim od jednostavnog tijesta i šećera. Vis je uz ribarstvo poznat po proizvodnji vina, posebice Plavca malog i Vugava ili Bugava koja potječe još iz razdoblja grčke kolonije. Također, Vis je poznat po rakiji Lozovači koja se uz dodatak aromatičnih biljaka koristi i u medicinske svrhe.

Zahvaljujući brojnoj biološkoj raznolikosti ovaj otok smješten je na popis posljednjih deset rajskih otoka Mediterana.

Ovaj otok je idealan za odmor posjetiteljima koji vole miran odmor, izolaciju i uživanje u istinskim, netaknutim prirodnim ljepotama. Tijekom ljetnih mjeseci na Visu se održavaju koncerti, koktel party i provodi u vrlo lijepim novim reestoranima.

 

 

Korisni linkovi:

  • Putujmo Jeftino – internet stranica koja nudi najjeftinija putovanja.
  • Booking – najveća internet stranica za online rezerviranje hotela i apartmana
  • TripAdvisor – mjesto za najveći forum i recenzije putovanja

Credits: Vis by xbrchx/123RF

Leave a Reply