Putovanje vlakom kroz Italiju – vodič za vaš odmor!

Italija, zemlja prekrasnih pejzaža, bogate povijesti i očaravajuće kulture, savršeno je mjesto za romantični bijeg. Od slikovitih sela do živopisnih gradova, ovaj izlet će biti pun čarolije i ljubavi. Pripremite se za putovanje ispunjeno romantikom i avanturom! Ako želite putovati kroz Italiju vlakom nastaviti čitati ovaj vodič u kojem piše što vidjeti, kako putovati, informacije o cijenama i korisni linkovi za rezerviranje putovanja. Karte za vlak kupujete ovdje – Italija vlakom.

Početak putovanja – Trst ili Venecija

Prvo trebate autom ili autobusom do Trsta ili Veencije, od tamo krećete putovati vlakom kroz Italiju. Flixbus nudi jeftine autobusne karte iz Hrvatske i okolnih zemalja za putovanje do Trsta i Venecije. Kolodvor za autobus je uz željeznički kolodvor. Sve što dalje trebate je karta za vlak.

Plan putovanja vlakom

Recimo da krećete na odmor iz Venecije. Jednom kad dođete autobusom/autom do Venecije prvo predlažemo da pogledate malo Veneciju, a zatim da krenete vlakom na putovanje. Destinacije koje trebate posjetiti su Rim, Firenca, Napulj, Cinque Terre, Milano, Verona, Pisa. Naravno sve ovisi o vašem budgetu. Recimo da je on ispod 250 eura po osobi. U ovom slučaju putujte prvo iz Venecije do Napulja.

Putovanje Venecija – Napulj traje samo 5h i 30min i nema presjedanja. Putujete gotovo 250 kmh vlakom kroz najljepše krajolike Italije.  Karta za vlak košta 25 eura. Nakon dolaska u Napulj trebate 1 noćenje i uživajte u razgledavanju grada. Za smještaj predlažemo HOTEL IDEAL, samo 35 € po osobi za noćenje i doručak, a nalazi se uz kolodvor i centar Napulja.

Nakon noćenja i dana provedenog u Napulju putujete za Rim, vlak je 11 eura i putujte 1h i 10 minuta u prosjeku. Kolodvor je u centru Rima na 10tak minuta pješke od mnogih znamenitosti. Za odmor u Rimu predlažemo FLOOR 6 odličan hotel za dvoje, uz kolodvor i znamenitosti, po osobi 45 eura.

Nakon odmora u Rimu putujete u Firenzu, predivan grad koji bi svatko morao vidjeti za života. Putovanje iz Rima do Firenze košta 25 eura i traje 2 sata. Predivna vožnja vlakom kroz Toskanu. Dolaskom u Firenzu uzimate smještaj blizu centra i kolodvora, predlažemo HOTEL NELLA, samo 35 € po osobi za hotel u centru okružen najboljim znamenitostima.

Nakon dana u Firenzi predlažemo još opciju putovanja do Pise ili Milana, ovisno što želite više vidjeti. Ako se odlučite za Pisu putovanje traje oko 1h i košta 11 eura. Za odmor u Pisi predlažemo odličan HOTEL LA PACE, 40 eura po osobi za vrhunski doručak i noćenje.

Nakon boravka u Pisi idete nazad vlakom u Veneciju, 15 eura i 2h i 30min putovanja. Ako niste boravili u Pisi možete brzim direktnim vlakom iz Firenze do Venecije.

Ukrcaj na autobus za Hrvatsku ili ako ste došli autom do Venecije onda odlazite kući.

Credits: Rome by Scaglieri/123RF

Troškovnik putovanja

  • Za autobusnu kartu ste dali ovisno o terminu između 4.99 i 14.99 eura
  • Za karte za vlak ste dali 60-tak eura po osobi
  • Za smještaj u hotelima ste dali 155 eura po osobi (Pisa isto uključena)
  • Ukupno: po osobi 220-240 eura
  • Cijena ovisi o tome koliko unaprijed kupite karte za autobus, u kojem terminu putujete vlakom

Ako se odlučite za ovaj tip odmora, putujte na 5 dana i 4 noćenja (Firenza, Rim, Napulj, Pisa) ili 4 dana i 3 noćenja. Ukoliko je budget veći od 250 eura po osobi svakako bi predložiti odlazak do Milana i Verone, ali ako želite i te gradove uklopiti u ovaj planer putovanja to putovanje mora trajati barem 1 noćenje više.

Savjeti:

  • Kupite karte za vlak unaprijed kako biste osigurali najbolje cijene i izbjegli gužve.
  • Rezervirajte smještaj unaprijed, posebno tijekom vrhunca turističke sezone.
  • Probajte lokalnu hranu i vino, Italija je poznata po svojoj izvrsnoj kuhinji.
  • Flixbus ustupa najbolji izbor autobusnih karata do Trsta i Venecije
  • Ako vas putuje troje isplativije je platiti gorivo i parkirati auto u Mestreu kod Venecije

Source: Filp Fuxa/Florence / 123rf

Pogledaj još lista:

Ako tražite najjeftinija  putovanja na ova odredišta provjerite  ponudu na stranici prijevoznika ili još bolje, pogledajte najveći Hrvatsku blog o putovanjima – Najjeftinija putovanja. Oni nude odlične opcije za samostalna putovanja, čak i do 50% jeftinije.

Za više informacija o putovanjima, savjete i ostalo posjetite odličnu Facebook grupu najbolja putovanja.

Za jeftine hotele uz ogroman popust kliknite na OVAJ LINK

Source: IKalinin/Venice/123RF

Leave a Reply