Putovanje vlakom kroz Austriju – vodič za vaš odmor!

Austrija, zemlja koja očarava svojim bogatim kulturnim naslijeđem, prekrasnim alpskim krajolicima i slikovitim gradovima, savršena je destinacija za romantično putovanje vlakom. Otkrijte čari Beča, Salzburga i Innsbrucka dok se vozite kroz neke od najljepših pejzaža Europe. “Započnimo ovu čarobnu avanturu Karte za vlak kupujete ovdje – AUSTRIJA VLAKOM.

Putovanje kroz Austriju će koštati malo više nego kroz Italiju, a i vlakovi su im znatno sporiji. Ako vas zanima putovanje vlakom kroz Italiju pogledajte ovdje – VLAKOM KROZ ITALIJU

Početak putovanja – Graz

Prvo trebate autom ili autobusom do Graza od tamo krećete putovati vlakom kroz Austriju. Flixbus nudi jeftine autobusne karte iz Hrvatske i okolnih zemalja za putovanje do Graza već za 11 – 15 eura po osobi. Kolodvor za autobus je uz željeznički kolodvor. Sve što dalje trebate je karta za vlak. Za ovaj odmor za prijevoz i smještaj trebate 300 eura po osobi i 4-5 dana slobodno za putovanje.

Plan putovanja vlakom

Putujete recimo autobusom Zagreb – Graz, zatim svakako predlažemo da pogledate malo Graz koji je odličan izbor za jednodnevni odmor. Nakon toga slijedi putovanje 3-4 dana kroz Austriju. Predlažemo rutu Graz – Klagenfurt – Salzburg – Linz – Beč i zatim Flixbusom iz Beča nazad u Zagreb za 30tak eura.

Putovanje Graz – Klagenfurt traje 2h i košta 9.99 eura do 24 eura ovisno kad kupite karte i za koji termin. Dolaskom u Klagenfurt predlažemo noćenje i razgledavanje grada. Za boravak predlažemo  SELECT HOTEL MOSER. Vrhunski hotel za 40 eura po osobi, u centru, odličan doručak u cijeni.

Nakon noćenja i dana provedenog u Klagenfurtu krenite prema Salzburgu. Putovanje traje 3h i košta između 14 i 29 eura po osobi. Za boravak u Salzburgu predlažemo 1 noćenje, iako bi odličan izbor bio i 2 noćenja. Za smještaj svakako izaberite JUFA SALZBURG CITY. Odličan hotel za 45 € po osobi.

Nakon odmora u Salzburgu predlažemo da ako imate vremena i novca posjetite i Hallstatt prije odlaska do Linza. Ako ne, onda svakako putujete u predivni Link. Putovanje Salzburg – Linz vlakom traje 1h i 20min i košta između 9.99 eura i 19.99 eura. Dolaskom u Linz imare razgledavanje i noćenje. Za smještaj predlažemo LEONARDO BUTIK HOTEL za parove. Po osobi 39 eura, doručak i noćenje.

Nakon dana u Linzu i noćenja idete do Beča, putovanje vlakom košta između 9 i 19 eura, a traje malo više od sat vremena. Za boravak u Beču predlažemo minimalno 1 noćenje. Za smještaj predlažemo LION’S ROOM APARTMAN, samo 25 eura po osobi za noćenje, blizu centru.

Nakon boravka u Beču idete nazad autobusom u Zagreb ili grad iz kojeg ste putovali. Ako putujete autom do Graza na ukrcaj za vlak onda bi iz Beča trebali samo brzi vlak do Graza i nazad autom. Ovo je dobra opcija samo ako vas putujte recimo četvero pa dijelite trošak putovanja.

Source: Sborisov/123rf

Troškovnik putovanja

 • Za autobusnu kartu ste dali ovisno o terminu između 11 i 15 eura
 • Za karte za vlak ste dali između 45 i 70 eura ovisno o faktoru kada ste ih kupili i za koji termin
 • Cijene karata za vlak su jeftine za ujutro, podne i navečer putovanje
 • Za smještaj u hotelima ste dali 145-160 eurapo osobi
 • Ukupno: po osobi 220-260 eura po osobi za karte za vlak i smještaj
 • Cijena ovisi o tome koliko unaprijed kupite karte za autobus, u kojem terminu putujete vlakom

Ako se odlučite za ovaj tip odmora, putujete na 5 dana i 4 noćenja ili 4 dana i 3 noćenja. Ukoliko je budget veći od 300 eura po osobi svakako bi predložiti odlazak do Hallstatta i Innsbrucka, ali smještaj u Hallstatu je jako skup i tu bi samo predložili pola dana za razledavanje i vlak posljepodne do drugog odredišta gdje planirate spavati.

 • Savjeti:

  • Istražite opcije za kupnju željezničke karte unaprijed, posebno tijekom turističke sezone.
  • Rezervirajte smještaj unaprijed kako biste osigurali najbolje lokacije i cijene.
  • Probajte austrijsku kuhinju i vina, poznata po svojoj kvaliteti.

Credits: Salzburg by vichie81/ can stock photo

Pogledaj još lista:

Ako tražite najjeftinija  putovanja na ova odredišta provjerite  ponudu na stranici prijevoznika ili još bolje, pogledajte najveći Hrvatsku blog o putovanjima – Najjeftinija putovanja. Oni nude odlične opcije za samostalna putovanja, čak i do 50% jeftinije.

Za više informacija o putovanjima, savjete i ostalo posjetite odličnu Facebook grupu najbolja putovanja.

Za jeftine hotele uz ogroman popust kliknite na OVAJ LINK

Leave a Reply