Povoljna putovanja u 2024: Kako putovati svijetom za malo novca

Putovanje svijetom ne mora biti skupo. U 2024. godini, s pravim znanjem i alatima, možete istražiti čuda svijeta bez da prekoračite svoj budžet. U ovom članku, donosimo vam savjete i trikove kako putovati povoljno, ali i bogato iskustvima.

PRIDRŽAVAJ SE OVIH UPUTA!

 1. Planiranje unaprijed: Ranije planiranje može značajno smanjiti troškove putovanja. Korištenje aplikacija i web stranica za usporedbu cijena letova i smještaja može vam pomoći pronaći najbolje ponude.
 2. Izbor destinacija: Odaberite destinacije koje su poznate po povoljnom životnom standardu. Zemlje poput Vijetnama, Tajlanda, Bolivije, i Gruzije nude nevjerojatna iskustva za mali dio cijene koju biste platili u skupljim zemljama.
 3. Alternativni smještaj: Umjesto hotela, razmislite o boravku u hostelu, najmu sobe putem AirBnB-a ili čak couchsurfingu. Ove opcije ne samo da štede novac, već pružaju priliku za upoznavanje lokalaca i drugih putnika. Najjeftinije opcije smještaja uvijek možete pronaći na Hotelsu.
 4. Lokalna hrana i prijevoz: Jedite gdje jedu lokalci i koristite lokalne oblike prijevoza. To ne samo da smanjuje troškove, već vam pruža autentičnije iskustvo.
 5. Izbjegavanje turističkih zamki: Istražite manje poznate lokacije koje nisu preplavljene turistima. Ovo često znači manje gužve i niže cijene.

Ako putujte bez turističke agencije to znači da za gotovo svako putovanje imate uštedu i do 40%, ali nemate vodiča i grupe, a to znači da svoje putovanje morate rezervirati samostalno putem interneta. To je danas barem lagano za napraviti. Uvijek predlažemo da za samostalna putovanja potražite pomoć i savjete na stranici Putujmo jeftino.

Putovanje s ograničenim budžetom može biti izazov, ali s pravim pristupom, možete uživati u prekrasnim destinacijama bez velikih troškova. Evo nekoliko dodatnih savjeta za jeftinije putovanje:

 1. Putujte izvan sezone: Putovanje u vansezoni može značajno smanjiti troškove. Cijene letova i smještaja često su niže, a manje je i turističkih gužvi.
 2. Koristite besplatne atrakcije: Istražite besplatne atrakcije kao što su muzeji, parkovi, historijske lokacije, i besplatne gradske ture.
 3. Izbjegavajte promjene plana: Promjene letova ili smještaja često donose dodatne troškove, stoga se držite svojih originalnih planova

Najbolje tražilice za pronaći jeftine aviokarte:

 • Kayak
 • Skyscanner
 • Momondo
 • Google flights
 • Kiwi travels

Zaključak: Jeftina putovanja u 2024. ne moraju biti manje uzbudljiva. Uz malo kreativnosti i fleksibilnosti, možete doživjeti čuda svijeta bez opterećenja vašeg novčanika.

Pogledaj još lista:

Ako tražite najjeftinija  putovanja na ova odredišta provjerite  ponudu na stranici prijevoznika ili još bolje, pogledajte najveći Hrvatsku blog o putovanjima – Najjeftinija putovanja. Oni nude odlične opcije za samostalna putovanja, čak i do 50% jeftinije.

Za više informacija o putovanjima, savjete i ostalo posjetite odličnu Facebook grupu najbolja putovanja.

Za jeftine hotele uz ogroman popust kliknite na OVAJ LINK

Leave a Reply