Najbolje države za putovanje vlakom u Europi ove godine

Putovanje vlakom jedan je od najboljih načina za istraživanje Europe. Pruža priliku za udobno i opušteno putovanje dok uživate u prekrasnim pejzažima. U nastavku donosimo pregled država koje nude najbolja iskustva putovanja vlakom u Europi za  2024. godinu. Putovanja pronađite na stranici Jeftina putovanja. Informacije i savjete u grupi Ljubitelji putovanja.

Švicarska

Švicarska je poznata po svojim impresivnim alpskim pejzažima, a putovanje vlakom ovdje je jednostavno nevjerojatno. Glacier Express i Bernina Express samo su neki od vlakova koji pružaju nezaboravne panoramske vožnje.

Francuska

Francuska nudi izvanrednu mrežu brzih vlakova, poznatih kao TGV. Možete putovati od Pariza do Nice, Bordeauxa ili Marseilla u samo nekoliko sati, uživajući u udobnosti i brzini.

Italija

Italija nudi raznolike rute koje povezuju velike gradove poput Rima, Milana i Venecije, ali i manje poznate regije. Vlakovi su moderni i udobni, a Frecciarossa i Italo su među najbržima. Možete letjeti iz ZG za Bari, Napulj, Milano i Rim, a zatim vlakom kroz Italiju.

Njemačka

Njemačka je domaćin jednoj od najučinkovitijih željezničkih mreža u Europi. ICE vlakovi nude brze i učinkovite usluge koje povezuju veće gradove kao što su Berlin, München i Frankfurt.

Velika Britanija

Iako možda ne nudi najjeftinije opcije, Velika Britanija ima neke od najsceničnijih ruta, posebno u Škotskoj i Walesu. Vlakovi kao što su Caledonian Sleeper i Royal Scotsman pružaju luksuzna iskustva. Jeftini letovi iz ZG za Manchester ili London, a zatim dalje vlakom na odmor.

Austrija

Austrijski ÖBB vlakovi nude izvrsne usluge i povezuju ključne gradove kao što su Beč, Salzburg i Innsbruck. Pejzaži su prekrasni, posebno na rutama koje prolaze kroz Alpe. Krenite na put vlakom iz Zagreba.

Španjolska

Španjolska je poznata po svojim brzim AVE vlakovima koji povezuju Madrid s gradovima kao što su Barcelona, Sevilla i Valencia. Osim toga, postoji i nekoliko panoramskih ruta, kao što je ruta do Montserrata. Možete letjeti za Malagu iz Zagreba, a zatim vlakom kroz Španjolsku.

INFO!

Putovanje vlakom u Europi pruža jedinstvenu priliku za istraživanje kontinenta na udoban i učinkovit način. Gore navedene države nude neka od najboljih iskustava putovanja vlakom, bilo da tražite brzinu, udobnost ili nevjerojatne pejzaže.

Credits: Lightpoet/123RF

Ako vas zanimaju cijene, dodatne informacije i ostalo javite se u grupu Putujmo zajedno – klikni i pridruži se. Možete pogledati i gotove ponude putovanja i postaviti upit ako tražite ponudu za ovakav odmor.

Novo: otvorena je Facebook grupa za sve koji žele uživo pratiti najnovije informacije o uvjetima putovanja, o cijenama, te informacije o jeftinim letovima. U grupi možete vidjeti i najnovije fotografije sa određenih destinacija, a možete slobodno podijeliti i svoje fotografije, iskustva i znanje koje imate. Pridružite se klikom NA OVAJ LINK i sudjelujte.

Prije nego krenete sa čitanjem pogledajte HOTELSCOMBINED, tražilicu koja je postala viralna jer uvijek pronađe najbolje cijene apartmana i hotela. Jednostavno kliknite na link i pretražite ponude, usporedite sa drugim internet tražilicama smještaja i uvjerite se kako je ovo najbolja tražilica. I sami ju koristim već 10 godina.

Pogledaj još lista:

Leave a Reply