Destinacija dana – Jeruzalem

Jeruzalem je glavni grad Izraela i nalazi se na bliskom istoku. Njegov Stari Grad ima jednu od najdužih povijesti i slovi kao sveto mjesto. Svakog dana na tisuće turista dolazi u obilazak znamenitostima koje se nalaze u Jeruzalemu te se on smatra jednom od onih destinacija koje baš svi žele posjetiti i vidjeti zbog njegove prošlosti.

Grad Jeruzalem je najveći grad Izraela po broju stanovnika, a prevladavaju krščani, muslimani i židovi. Lako možemo reći za Jeruzalem kako je on najpoznatiji grad na svijetu zbog kojeg su se vodili veliki križarski ratovi.

Do Jeruzalema zapravo i nije skupo za putovati i ako izbjegnete skupe aranžmane turističkih agencija možete sami organizirati jeftino putovanje i to vrlo jednostavno.

Iz Budimpešte možete putovati avionom do Tel Aviv-a za oko 60 eura, a zatim za 70 eura možete taksijem do Jeruzalema (putovanje traje nešto malo više od sat vremena).  Cijene smještaja možete provjerite klikom na ovaj link – smještaj u Jeruzalemu.

Top znamenitosti u Jeruzalemu

  • Zid Plača
  • Bazilika sv.Groba
  • Al-Aqsa – Džamija
  • Brdo Hrama

Kada je najbolje vrijeme za posjetiti Jeruzalem

Iako mnogi putuju po ljeti , to osobno ne bi preporučili jer su temperature užasno visoke, ali ništa manje nisu ni cijene hotela. US travel board preporučuje putovanje u proljeće ili jesen i zimu. Naš savjet bi svakako bio putovanje od ožujka do kraja svibnja kada su temperature ugodne, a cijene hotela nisu visoke.

Tražite putovanje u Jeruzalem?

Potražite letove preko tražilice Skyscanner. Za putovanja pogledajte stranicu Putujmo Jeftino.

Za smještaj predlažemo Hotelscombined tražilicu. Popust od 30 eura možete dobiti ovdje – AIRBNB.

Leave a Reply