Vikend u Firenci

Firenca je jedan od najromantičnijih gradova na svijetu. Ovaj predivni dragulj Italije smjestio se u Toskani. Mnogi ne znaju da je baš Firenca gotovo uvijek na top 20 izbora kao jedna od najboljih destinacija svijeta. Osim Rima i Venecije Firenca je najposjećeniji grad Italije, a adut u rukavu je i brzi prijevoz do okolnih turističkih mjesta kao što su Pisa, Ravenna ili Bologna. Talijanska željeznica spada medu najjeftinije i najbrže željeznice svijeta pa uz posjet Firenci uvijek možete “skočiti” do Pise ili Bologne već za 9 eura i za samo sat vremena putovanja.

Source: FilipFuxa/123rf

Source: FilipFuxa/123rf

Preporučujemo ove hotele za putovanje u Firencu.

1. Soggiorno Karaba hotel, ovaj hotel se nalazi u centru Firence i spade među povoljniji smješta. Hotel možete pogledati i rezervirati klikom na SOGGIORNO HOTEL ili klikom OVDJE.

2. Belfiore B&B, hotel u srcu Firence koji iznosi samo 180 kuna po osobi za noćenja. Hotel možete pogledati i rezervirati klikom na BELFIORE ili klikom na ovaj LINK

 

Firencu je najbolje opisati kao glavni renesansni dragulj Europe. Ovaj biser nudi posjetiteljima predivnu arhitekturu, katedralu i crkve kakve se malo gdje mogu pronaći.

Ljubitelji renesanse, povijesti i kulture smatraju Firencu nezaboravnom destinacijiom i upravo iz ovog razloga ovaj grad biva posjećen kroz cijelu godinu. Smještaj je teško pronaći jer je posjetitelja previše, ali ako želite posjetiti ovaj grad preporučujemo da hotel potražite na hotelscombined dok apartmane s našim popustom od 23 eura možete pogledati ovdje.

 

Duomo, Ponte Vecchio, David, sve su ovo atrakcije koje od posjetitelja zahtjevaju barem po nekoliko sati. Iz ovog razloga mi preporučujemo posjet u trajanju od barem 2 noćenja i 3 dana. Budžet za Firencu bi trebao iznositi oko 400 eura po osobi za hotel ili apartman uz prijevoz iz Zagreba. Važno je napomenuti kako postoje i povoljni letovi iz Splita za vrijeme ljetne sezone.

Do Firence možete i vlakom iz Venecije za samo 19 eura po smjeru. Venecija je udaljena svega 200 km od Firence ili bolje rečeno samo 2 sata vožnje ugodnim i brzim vlakom iz Venecije.

Probajte Chianti i slavni odrezak u Firenzi i posjetite lokalni market i probajte komad pečenog vepra. Firenca je romantična, lijepa i kulturno uzvišena.

Leave a Reply