Kamo na medeni mjesec?

Imate pitanje kao i mnogi drugi i pitate se gdje bi mogli na medeni mjesec odnosno na koju destinaciju otići za bračno putovanje? Pokušali smo odgovoriti na ovo pitanje i u ostatku članka možete pronaći savjete i korisne informacije o tome kako izabrati svoju destinaciju i gdje putovati za medeni mjesec.

Prvo pokušajte odrediti budžet za medeni mjesec. Ako je vaš budet po osobi 3000 kuna odnosno 6000 kuna za cijelo putovanje za dvoje onda sigurno ne možete putovati na Karibe, Tajland ili u Australiju. Isto tako ako je vaš budžet samo nekih 1000 kuna po osobi onda je najbolje izabrati vikend medeni mjesec u nekim od bližih gradova.

Nakon što ste odabrali budžet odaberite i mjesec u kojem će biti vaše putovanje. Ne morate nužno putovati odmah nakon vjenčanja jer ponekad je vjenčanje u srpnju, a želite li na Phuket to baš i nije najbolja ideja pa radije izaberite odlazak u zimu na Tajland.  Ako želite posjetiti Aziju najbolje vrijeme je od studenog pa sve do svibnja. Putujte li na Karibe onda je najbolje izabrati putovanje od siječnja pa sve do svibnja.

Source. Dash/Maldives/123RF

Source. Dash/Maldives/123RF

Maldivi

Raj na zemlji poput niti jednog drugog. Maldivi su najbolja destinacija za bračno putovanje. Ovakvo putovanje stajati će vas u prosjeku 10 000 kuna po osobi, ali može i jeftinije od toga, a sve ovisi o vašem izboru otoka i hotela i kada putujete. Pronađite smještaj ovdje – hoteli na Maldivima.

Credits: Maridav/Venecija/123RF

Credits: Maridav/Venecija/123RF

Venecija

Za vikend putovanje ne može biti bolja destinacija od ove. Super romantična Venecija oduševiti će vas i možete ju posjetiti bilo kada u godini, a udaljena je oko 4h autom iz Zagreba. Ako ovo čitate u ožujku 2020. godine već znate kako trenutno ne možete u Veneciju. Nastavite čitati sljedeće destinacije. Pronađite smještaj ovdje – hoteli u Veneciji.

Credits: Rognar/123RF/Istanbul city

Credits: Rognar/123RF/Istanbul city

Istanbul

Grad koji spaja dva kontinenta, Europa i Azija na dlanu, ma ne može bolje od ovoga. Najbolje vrijeme za putovanja je proljeće i rana jesen, ali je isto tako predivno i po zimi. Pronađite smještaj ovdje – hoteli u Istanbulu.

Credits: Tatiana Popova/123RF/Santorini

Credits: Tatiana Popova/123RF/Santorini

Santorini

Želite li nezaboravan ljetni odmor onda svakako izaberite putovanje na otok Santorini. Najbolje je putovati od svibnja pa do kraja rujna. Putovanje će vas u prosjeku stajati 3500 kuna po osobi. Pronađite smještaj ovdje – hoteli na Santoriniju.

Credits: Tenerife by Maridav/123RF

Credits: Tenerife by Maridav/123RF

Tenerife

Otoci proljeća. Kanarsko otočje je savršen budžet izbor i alternativna opcija skupim Maldivima ili Sejšelima. Ovdje možete uživati u rajskim plažama, vrhunskim klubovima, ali i predivnoj prirodi. Najbolje vrijeme za putovanja je od travnja pa do listopada. Putovanje s all inclusive uslugom platiti ćete manje od 5000 kuna po osobi. Pronađite smještaj ovdje – hoteli na Tenerifama.

sveta lucija medeni mjesec

Sveta Lucija

Predivna Sveta Lucija jedna je od najpoželjnijih destinacija za bračno putovanje. Na žalost ovo je mnogo skuplja opcija od recimo putovanja na Tenerife ili Santorini, ali je zaista raj koji trebate doživjeti. Putovanje ovdje i boravak 7-10 dana platiti ćete oko 8000 kuna po osobi. Ako želite luksuzni smještaj pripremite onda oko 15 000 kuna po osobi.

Credits: KMiragaya/123RF

Credits: KMiragaya/123RF

Kuba

Kuba je hit destinacija bez obzira koji je razlog vašeg putovanja, a isto tako i za medeni mjesec preporučujemo odmor na Kubi. Posjetite Havanu, grad bogate povijesti i kulture i predivni Varadero, mjesto s najboljim plažama na Kubi. Putovanje će vas stajati oko 7500 kuna po osobi za hoel s 4* i avionsku kartu, a najbolje je putovati od prosinca pa sve do početka lipnja.

Credits: MikolajCepil/123RF

Credits: MikolajCepil/123RF

Dubrovnik

Nemojte zaboraviti i na domaći biser zvan Dubrovnik. Predivna destinacija za jedan otmjen i romantičan medeni mjesec. Avionske karte iz Zagreba su manje od 300 kn/smjer, a odlične hotele možete dobiti već od 1000 kuna po osobi (hoteli s 5*). Posjetite Stadun, dubrovačke zidine i uživajte u otmjenim restoranima i uvijek posebnoj atmosferi koja ovdje vlada.

Leave a Reply