Vodič za trodnevno putovanje u Pariz na budžetu

Vodič za trodnevno putovanje u Pariz na budžetu

Mercure Paris

Predstavljamo vam vodič koz trodnevno putovanje u Pariz na budžetu. Kod putničkih agencija putovanja su uglavnom u trajanju od 4, 5 ili 6 dana. Dokazano je da u vlastitoj organizaciji putovanja ljudi najčešće borave tri dana u Parizu. Ovaj vodič nemojte shvaćati kao vodič kroz atrakcije nego samo kao primjer kako na malom budžetu možete vidjeti Pariz u trajanju od tri dana.

Avionske karte

Avionske karte za vrijeme sezone najbolje je kupiti na stranicama Ryanaira. Cijena avionske karte iz Zadra za Pariz mož se pronaći već od 19 eura odnosno 39 eura za povratnu avionsku kartu. U cijenu ove avionske karte uključena su dva komada ručne prtljage. Takse i pristojbe su uačunate u cijenu i tu nema nikakve nadoplate. Za one koji traže let iz Zagreba prepručujemo da posjete službenu stranicu Airfrance.

Smještaj

Za smještaj imate dvije, odnosno tri opcije, no ovaj put vam nećemo pričati o hostelima nego o boravku u hotelu ili apartmanu. Prosječan iznos koji će jedan par platiti za dvokrevetnu sobu u trajanju od 3 dana iznosit će oko 100 eura odnosno 50 eura po osobi. Apartmani su sličnih cijena kao hoteli, ali postoje dvije vrlo važne razlike. Prva razlika je u tome što su apartmani gotovo uvijek na boljim lokacijama, dok je druga razlika u tome što možete dobiti popust na apartmane.

Ako želite najbolji izbor smještaja za boravak u Parizu onda svakako preporučujemo da kliknete na jedan od dva linka ispod i provjerite cijene jer su to najbolje stranice za online rezervaciju smještaja.

 

Ako želite boraviti u hotelu, a ne u apartmanu, na izbor imate dvije glavne internet tražilice hotela. Prva od njih je booking i nudi najveći izbor hotela. Druga je hotelscombined i nudi najniže cijene.

Hrana i piće

Cijena hrane i pića je gotovo identična cijenama u Hrvatskoj ukoliko kupujete u lokalnim marketima. Što se tiče marketa nalaze se u gotovo svakoj ulici. Za svega 10 eura možete kupiti veliki baquete, narezanu šunku i sir, litru soka, čokoladu i žvakaće. U marketima imate coffe to go i cijena je već od samo 1 euro. Litra vina može se kupiti već od 1,30 eura. Paket od 6 litara vode stoji svega 2,8 eura. Četvrt pizze marketu se može kupiti već od 2 eura dok u pekarnici zna biti skupo pa i do 5 eura. Marketi prodaju i pakiranja za ručak koji sadrže 1 obrok i iznose u prosjeku 4 eura, što naravno ovisi o marketu.

Možemo samo zaključiti da će vas hrana i piće za dvije osobe stajati 50 eura za cjelokupni boravak.

Ulaznice

Ulaznice nisu jeftine i zato preporučujemo kupnju city pass-a. Postoje razni passovi za muzeje i druge atrakcije, a onaj najobičniji će vas stajati 75 eura i omogućit će vam ulazak u većinu glavnih atrakcija.

Jeste li već bili u Parizu i koji su vaši dojmovi? Proslijedite članak prijateljima

Leave a Reply

This website stores some user agent data. These data are used to provide a more personalized experience and to track your whereabouts around our website in compliance with the European General Data Protection Regulation. If you decide to opt-out of any future tracking, a cookie will be set up in your browser to remember this choice for one year. I Agree, Deny
616