Top šest najljepših dvoraca Europe

Top šest najljepših dvoraca Europe

1) Neuschwanstein, Bavarska

Nevjerojatno je saznanje da je ovaj kao i mnoge druge dvorce dao sagraditi “ludi” bavarski kralj Ludwig II. Savršen obilazak ovog dvorca bio bi na način da platite turističke kočije koje će vas prebaciti iz lokalnog sela Hohenschwangau od lokalnog sela do predvorja dvorca.

Neuschwanstein 2

2) Palacio Nacional da Pena, Sintra

Ova palača ili dvorac jedna je od najljepših na svijetu. Do ovog mjesta možete doći svakodnevno vrlo povoljno lokalnim vlakom koji povezuje centar Lisabona sa Sintrom. Ovo je jedan od onih dnevnih izleta koji nikako ne bi trebali propustiti.

Sintra Portugal

3) Praški dvorac “Pražsky”, Češka

Teško je ovo nazvati samo dvorcem jer je to zapravo niz gradskih zidina koje se sastoje od katedrale, palače, malih ulica i gotičkih kuća. Savršen spoj gotičke, barokne i renesansne ljepote.

Praški dvorac

4) Eilean Donan, Škotska

Iako možda vizualno nije primamljiv kao već spomenuti dvorci, ovaj srednjovjekovni dvorac krije mnoge ljepote, ali i tajne koje ga stavljaju uz rame sa drugim svjetskim dvorcima zato nije ni čudo da je u ovom dvorcu snimano više filmova nego u bilo kojem drugom.

eilean donan

5) Malbrok, Poljska

Da bi posjetili ovaj dvorac morat ćete putovati 45 minuta iz Gdanska. Ovaj gotički dvorac najveći je dvorac ovakve vrste u Europi. Danas služi kao spomenik za kojeg mnogi nisu čuli, ali kada ga vide, oduzima dah.

6) Corvin, Rumunjska

Kao što možete znati, mnoge bajke sadrže i noćne more. Ovaj dvorac je zastrašujuć, ali istovremeno jedan od najljepših na svijetu. Nalazi se u Transilvaniji, a mnogu tvrde da je ovdje bio zarobljen i Vlad, poznatiji kao Grof Drakula.

Corvin dvorac

Leave a Reply