Top pet razloga za posjetiti Njemačku

Njemačka je zemlja koja nudi za svakoga ponešto, od shoppinga, gastronomije, ostataka bogate povijesti i raznih znamenitosti. Na UNESCO-vom popisu svjetske kulturne baštine nalazi se oko 40 njemačkih lokacija što je i više nego dovoljan dokaz da biste ovu zemlju trebali posjetiti. Ljubitelji romantike za sebe će pronaći romantični put, ljubitelji bajki uživat će u Grimmovoj ruti, dok će ljubitelji povijesti zasigurno posjetiti berlinski zid. Prije nego nastavite čitati preporučujemo da pogledate cijene hotela u Njemačkoj klikom ovdje: NAJJEFTINIJI HOTELI U NJEMAČKOJ.

Credits: Sborisov/123RF

Credits: Sborisov/123RF

1) Švarcvald torta

Švarcvald torta s višnjama, šlagom i čokoladom najukusnija je u njemačkoj pokrajini Baden-Wüttemberg koju je najbolje pojesti s pogledom na Crnu šumu, a nakon uživanja u ovom slatkišu predlažemo posjet Muzeju satova kukavica.

2) Rottenburg

Rottenburg je najromantičniji grad na njemačkoj romantičnoj turi dugačkoj oko 400 km. Ovo srednjovjekovno mjesto svake večeri i danas u 20 sati “zaključava” noćni čuvar. Grad je prepun fontana i kuća iz srednjeg vijeka. Ovaj grad je toliko lijep da je Amerikancima bilo žao bombardirati ga na kraju Drugog svjetskog rata.

3) Dvorci

Njemača ima mnogobrojne dvorce, posebice u Bavarskoj. Desetci tih dvoraca su obnovljeni i u njima se održavaju razni festivali. Najspektakularniji je Neuschwanstein u Bavarskoj koji je dao izgraditi kralj Ludvig II., jedinstvena ličnost njemačke povijesti. Uz njegov život vezane su mnoge bajke i legende, a dvorac je poslužio kao inspiracija Waltu Disneyu.

Neuschwanstein 2

4) Božićni sajmovi

Svaki gad u Bavarskoj ima Božićni sajam, no tri se posebno ističu, a ti gradovi su: Nürnberg, Bamberg i Regensburg. U Nürnbergu se Božićni sajam održava unutar gradskih zidina, a zaštitnik mu je anđeo – dijete plavih očiju rođeno u ovome gradu. Svakako vrijedi posjetiti romantični Božićni sajam u Regensburgu.

5) Shopping

München je prijestolnica piva tako da je “Oktoberfest” odličan razlog da se zaputite u ovaj grad. Ukoliko ste ljubitelj automobila također će u ovome gradu uživati jer je ovo grad s razvijenom auto-industrijom gdje možete uživati u automobilima na razne načine. München je grad u kojemu možete uživati u beskrajnom shoppingu.

 

Leave a Reply

This website stores some user agent data. These data are used to provide a more personalized experience and to track your whereabouts around our website in compliance with the European General Data Protection Regulation. If you decide to opt-out of any future tracking, a cookie will be set up in your browser to remember this choice for one year. I Agree, Deny
596