Top destinacije u regiji Veneto u Italiji

Talijanska regija Veneto je jedna od 20 talijanskih regija, a po mnogima je uz Toskanu i najljepša regija. Ova predivna regija ima velik broj skrivenih dragulja i malih romantičnih gradova. Predstavljamo vam 4 super lokacije koje bi trebali posjetiti u ovoj regiji. Za boravak u Italiji preporučujemo da pogledate listu hotela klikom ovdje – Hoteli u regiji Veneto. Kliknite ovdje i uzmite i popust za Airbnb – Popust u iznosu od 30 eura. U nastavku pogledajte destinacije u regiji Veneto.

Credits: Maridav/Venecija/123RF

Credits: Maridav/Venecija/123RF

Venecija

Naravno bio bi pravi grijeh da ne stavimo Veneciju kao prvi izbor za posjetiti u ovoj regiji. Ljepotica Italije i jedan od najslikovitijih gradova Europe. Venecija je pravi raj za zaljubljene i top vikend destinacija. Udaljena samo 3h autom iz Istre odnosno 4h autom iz Zagreba, teško je pronaći bolju vikend destinaciju od Venecije. Preporučujemo putovanje za doček Nove godine, Valentinovo, praznik rada ili vikend bijeg za dvoje na Uskrs.

Credits: Sailorr/123RF

Credits: Sailorr/123RF

Verona

Drugi najslikovitiji grad Veneta. Verona je uvijek u sjeni Venecije, ali bez brige i ovaj grad ima svojih skrivenih dragulja i vrlo je romantično mjesto koje je uvijek puno turista iz Hrvatske, Slovenije i Srbije. Verona je poznata po velikom broju atrakcija, odličnim cijenama i velikom izboru koncerata i događanja tijekom cijele godine.

Padova

Predivan botanički vrt, super trgovi, crkve, parkovi i kafići. Padova je udaljena manje od 15 minuta vlakom iz Venecije ili nešto više od30 min autom. Padova je grad prepun mladih i posebno će se svidjeti onima koji putuju na budžetu. Smještaj je ovdje odličan i povoljan, a nalazi se u blizini i velik izbor termin i spa resorta.

Vicenza

Grad predivnih šetnica, kulture i arhitekture. Vicenza je skriveni mali adut Italije. Svakako preporučujemo da posjetite ovo mjesto barem jednom. Idealan izbor za boravak je u travnju i svibnju, a preporučujemo 2 dana, 1 noćenje kao odličan izbor. Do Vicenze možete jednostavno i brzo jer se nalazi na putu između Vencije i Verone.

 

Jeste li već bili u Venetu i koja ste sve mjesta posjetili? Ostavite nam komentar.

Za najbolji izbor smještaja kliknite na link ispod i upišite datume dolaska u bilo koji grad i odmah dobivate na uvid najbolju cijenu i najpovoljniji izbor za smještaj u Venetu.Booking.com

Leave a Reply