Top 7 razloga zašto trebate posjetiti Norvešku

Norveška je zemlja koja uvijek izgleda doslovno kao sa neke razglednice. Teško nam je imenovati drugu zemlju Europe, a da ima ovako lijepa mjesta. Možda Švicarska, ali o tome više u nekom drugom članku. Norveška je pravi biser koji se vrijedi i mora istražiti, a predstavljamo vam i sedam  razloga zašto trebate posjetiti Norvešku. Za avionske karte predlažemo tražilicu Skyscanner ili google flights, a jeftina putovanja možete potražiti na stranici Putujmo Jeftino. Jeftine hotele potražite ovdje – Hoteli u Norveškoj.

Ponoćno sunce i polarna svijetlost

Norveška ima nekoliko tjedana u svakom ljetu kada se može vidjeti ponoćno sunce.  Polarnu svijetlost možete vidjeti između Tromsoa i Svalbarda svake zime. Ove jedinstvene pojave ima samo nekoliko mjesta na svijetu.

Oslo

Oslo je zaista razlog više zašto posjetiti Norvešku i smatramo da je ovaj grad zaista podcjenjen i nije niti približno posjećen koliko bi trebao biti. Prava je poslastica posjetiti ovaj grad ljeti kada su svi vani, sve je na otvorenom i možete jednostavno sjesti u lokalni kafić i uživati u odličnoj hrani i kavi, a ostatak dana možete provesti istraživajući lokalne galerije i muzeje.

Trondheim

Jedan od skrivenih bisera Europe. Predivni Trondheim će vas očarati svojom slikovitišću i bogatom kulturom. Još za vrijeme vikinga ovo je bio glavni grad Norveške i na svakom koraku ćete pronaći nešto vrijedno viđenja i fotografiranja.

Trolltunga

Ne znate što je to Trolltunga? Pogledajte fotografiju ispod i sve će vam biti jasno. Dugačka kamena formacija koja je visoko iznad jezera danas je jedna od najposjećenijih destinacija u Norveškoj.

credits: Trolltunga by Belikova/123rf

credits: Trolltunga by Belikova/123rf

Bergen

Još jedan grad kao glavni razlog vašeg posjeta Norveškoj. Kao što smo već rekli, Norveška ima neke od najljepših gradova i sela na svijetu, a predivni Bergen još je jedan razlog zašto morate posjetiti Norvešku.

Svi su sretni

Da, dobro ste pročitali. Po statistici UN-a, Norveška je četvrto najsretnije mjesto na svijetu i ovdje su svi sretni, a i svi oni koji posjete ovu zemlju vraćaju se mnogo sretnije nego što su to bili prije dolaska ovdje.

Za ljubitelje instagrama

Ako volite da vam lajkaju fotografije na facebooku ili ste ovisno o instagramu i želite i vi imati predivne fotografije kao sa razglednica onda je Norveška zemlja koju morate posjetiti jer ćete ovdje na svakom koraku vidjeti nešto vrijedno fotografiranja.

Leave a Reply

This website stores some user agent data. These data are used to provide a more personalized experience and to track your whereabouts around our website in compliance with the European General Data Protection Regulation. If you decide to opt-out of any future tracking, a cookie will be set up in your browser to remember this choice for one year. I Agree, Deny
614