Top 5 stvari za napraviti u Firenci

Predivna Firenca je jedna od najboljih destinacija u Europi. Ovaj grad ima bogatu povijest i kulturu, odličnu klimu, puno sunčanih dana i gotovo savršenu gastro ponudu. Putovati do Firence možete na mnogo načina, ali vlak i avion su dva najbolja izbora. Pogledajte top 5 stvari za napraviti prilikom posjeta Firenci. Posjetite Putujmo Jeftino za ponude putovanja. Pogledajte cijene noćenja – Hotelscombined smještaj u Firenci.

Posjetite galeriju Uffizi

Predivna galerija Uffizi skriva neke od najboljih umjetničkih djela.  Ako volite umjetnost ovo je jedna od najboljih galerija na svijetu. Preporučujemo da rezervirate ulaznice online jer onda ne morate dugo stajati u redu, a i cijene ponekad znaju biti s popustima za online rezervacije.

Probajte vrhunski Gelato

Italija nema sladoled, ona ima gelato, a najbolji gelato na svijetu se može probati baš u Firenci. Cijena kugle sladoleda je oko 2 eura, ali će vam se isplatiti jer su okusi predivni i gelato je nešto što zaista trebate probati.

Posjetite Duomo

Posjetite famozni Duomo i popnite se za pogled kojih oduzima dah. Šetajte tamo gdje su najveći velikani talijanske povijesti šetali prije vas. Fantastična atmosfera!

Šetajte uz Arno i preko mosta Ponte Vecchio

Ponte Vecchio je jedan romantičan i slikovit most, a nudi pogled na predivnu rijeku Arno. Odvojite vrijeme posljepodne za romantičnu šetnju i svratite na kavu u jedan od obližnjih kafića.

Uživajte u pogledu s Piazzale Michelangelo

Pogled na panoramu Firence s Piazzale Michelangelo je nešto neopisivo lijepo.

Source: Filp Fuxa/Florence / 123rf

Leave a Reply