Top 5 savjeta kako online rezervirati dobar smještaj

Ako planirate na putovanje uskoro sigurno već znate kako su rezervacije hotela i apartmana na internetu uvijek jeftinije nego preko nekih oglasnika, službenih web stranica smještaja ili naravno preko agencija koje uzimaju i dodatnu proviziju. Danas ćemo vam ukratko objasniti na što paziti priikom rezervacije  smještaja i kako do kvalitetnog, a povoljnog smještaja. Za uvjerljivo najjeftiniju cijenu noćenja u hotelu ili apartmanu preporučujemo super stranicu Hotelscombined – kliknite i uvjerite se u najmanje cijene.

Pazite na broj recenzija i ocjenu

Prilikom pregledavanja smještaja imate na vrhu svake stranice i ukupan broj recenzija i u prosjeku koliko iznosi ocjena smještaja od 1 do 10 s time da je 10 najbolja ocjena.

Mi savjetujemo da uvijek birate smještaj koji ima minimalnu ocjenu 7 od 10 (ili 70% kod nekih stranica), a broj recenzija mora biti veći od 50, znači minimalno 50 osoba treba da je u prošlosti ostavilo recenziju za smještaj.

Pazite na detalje – kako je dobivena ukupna ocjena

Kada kažemo na detalje to znači da vi možete iodmah provjeriti zašto recimo neki hoteli ima ocjenu 7/10. Više toga se zapravo ocjenjuje, a zadnja ocjena je samo prosjek ukupnih ocjena pa recimo kada se recenzira hotel može se dati 7/10 za wifi, 7/10 za uslugu, 9/10 za čistoću, udobnost 5/10 i sadržaji 5/10 pa će na kraju hotel imati ocjenu manju od 7/10, ali ono vama najbitnije (čistoća) će biti 9/10.

Uvijek pazite da nije samo zadnja ocjena 7/10 bitna nego pročitajte detaljnije zašto hotel ili apartman ima ocjenu 7/10, možda su ocjene zapravo 6/10, ali je lokacija savršena pa je tu dobiveno 10/10 i na kraju smještaj ima u prosjeku 7/10.

Provjerite lokaciju

Ponekad hotel ima “dobru lokaciju”, ali to može značiti 1km od plaže što i nije loše, ali ipak taj 1km od plaže ne znači da imate pogled na more i plažu, možda je baš hotel ili apartman smješten tako da ne nudi pogled. Otvorite mapu koju imate uvijek dostupnu uz opis hotela i apartmana i pogledajte gdje se točno nalazi.

Uvijek birajte one koji nude opciju plati kasnije

Plati kasnije ili pay later je opcija da možete platiti karticom ili gotovinom tek pri dolasku. Uz ovu opciju idealno je ako hotel i apartman nude i opciju besplatno otkaži što znači da onda možete i par dana prije putovanja otkazati bez da ste išta platili, a to je vrlo važno mnogima koji nisu sigurno hoće li moći doći na odredište baš taj dan.

Provjerite detalje sobe

Sitnim slovima uvijek piše ima li soba hladnjak, wifi, lcd tv i klimu, ovo je sve bitno i uvijek preporučujemo da se uzmu sobe sa ovim sadržajem. Ponekad hotel na otoku Krku nema ni klimu u sobi, što je vrlo loše po ljeti. Morate paziti sami na takve detalje jer smještaj ne odgovara ako vi nešto rezervirate, a kasnije kažete da niste pročitali kako tv nije u sobi ili kako soba nema klima uređaj nego samo ventilator.

Za uvjerljivo najjeftiniju cijenu noćenja u hotelu ili apartmanu preporučujemo super stranicu Hotelscombined – kliknite i uvjerite se u najmanje cijene.

Korisni linkovi:

  • Putujmo Jeftino – internet stranica koja nudi najjeftinija putovanja.
  • Booking – najveća internet stranica za online rezerviranje hotela i apartmana
  • TripAdvisor – mjesto za najveći forum i recenzije putovanja

Credits: Hotel room/ Photo by Baoija1998/123RF

Leave a Reply