Top 5 korisnih savjeta pri planiranju putovanja

Prije samog putovanja važno je znati bitne stvari koje morate napraviti i pripremiti jer će vam uvelike pomoći pri vašem putovanju i samoj rezervaciji. Predstavljamo 5  korisnih savjeta pri planiranju putovanja. Ako tražite jeftina putovanja preporučujemo stranicu Putujmo Jeftino. Smještaj možete pogledati preko tražilice Hotelscombined, a avionske karte preko stranice Skyscanner ili Kayak.

Rezervirajte rano

Rezervirajte avionsku kartu i smještaj i do 3 mjeseca prije samog putovanja. Odmah pri saznanju kada je vaš godišnji odmor krenite u potragu avionskim kartama i odmah provjerite cijene za termin u kojem planirate putovati. Najbolji izbor hotela i apartmana možete vidjeti na stranicama Hotelscombined tražilice.

Napravite backup (kopiju) podataka

Sve što planirate nositi na putovanje od dokumenata mora imati backup pa savjetujemo digitalni backup, ali isprintajte kopije svih dokumenata i ostavite kod kuće ukoliko vam slučajno zatrebaju.

Skinite s interneta mape

Ako planirate putovati na više destinacija odmah si preko interneta skinite pdf mape gradova i mjesta koja planirate posjetiti. Bitno je da osim na mobitelu imate i isprintate mape u slučaju da se nešto ne dogodi s mobitelom da imate pričuvu.

Saznajte sve o javnom prijevozu

Mnogi ne znaju da su cijene taksija u Londonu, Parizu ili Amsterdamu vrlo visoke i da će vas 10-km vožnje taksijem stajati gotovo koliko i avionska karta. Proučite sve o javnom prijevozu i isprintajte si savjete i informacije o cijenama i voznim redovima za bus, vlak, tramvaj, taksi itd.

Nosite manje prtljage

Nemojte nositi previše prtljage jer dokazano je da u prosjeku svaki drugi putnik nosi više prtljage nego što treba i na kraju niti ne koristi velik dio odjeće koju ponese, a zbog previše prtljage niste dovoljno mobilni i na kraju se može dogoditi da vam sve stvari za ponijeti kući ne stanu u vašu prtljagu i ono što sigurno ne želite imati neplanirani trošak doplaćivanja dodatne prtljage.

 

Leave a Reply