Top 10 stvari za vidjeti i napraviti u Veneciji

Venecija je idealna vikend destinacija i jedan od najromantičnijih i najljepših gradova Europe. Ako se odlučite za putovanje u Veneciju onda predlažemo ovih deset stvari koje morate napraviti i vidjeti pri posjetu Veneciji. Preporučujemo da unaprijed rezervirate smještaj, a najbolji cijenu hotela i apartmana možete pogledati ovdje – Hoteli u Veneciji

Venecija idemoputovati 1

Posjetiti Trg sv.Marka

Trg sv.Marka se nalazi u centru Venecije i oko njega se nalaze mnoge druge znamenitosti, ali i događanja. Ovo je mjesto koje obavezno morate posjetiti pri dolasku u Veneciju. Pogledajte toranj, palaču, arhitekturu i obližnje znamenitosti.

Most uzdaha

Slavni most uzdaha jedna je od najposjećenijih destinacija Venecije. Priča je mnogo mračnija nego što možete misliti, ali iz nekog razloga ljudi ovo mjesto posjećuju i zbog romantike.

Grand Canal

Naslavniji od svih kanala u Europi i najveći kanal Venecije je nezaobilazna atrakcija.

Probajte lokalnu kuhinju

U Veneciji postoje mnogi vrhunski restorani koji svaki dan pripremaju super ukusna jela talijanske i mediteranske kuhinje.

Muzej Guggenheim

Ako volite muzeje i umjetnost onda ne smijete propustiti slavni Guggenheimov muzej u centru Venecije.

Vožnja Gondolom

Ako vam nije puno izdvojiti i do 500 kn za nepunih 45min vožnje gondolom onda je ovo jedna od najboljih stvari koje možete doživjeti pri putovanju u Veneciju. Preporučujemo vožnju samo između svibnja i kolovoza ili za vrijeme karnevala u veljači.

Posjetite Duždevu Palaču

Palača se nalazi odmah uz baziliku sv.Marka u samom centru grada.

Posjetite Rialto

Most Rialto je savršen izbor za doručak i ispijanje jutarnje kave jer se ovo smatra centrom grada i svi se okupljaju upravo ovdje. Odličan izbor za početak vašeg izleta kroz upoznavanje Venecije.

Bazilika svete Marije

Ako volite crkve i Bazilike onda obavezno posjetite i Baziliku svete Marije u Veneciji.

Romantična šetnja

Malo je gradova poput Venecije, a još je malo onih koji imaju tako dobru atmosferu i tako slikovite ulice predivne arhitekture. Ovo je grad pješaka i uživati ćete u dugim i romantičnim šetnjama.

Credits: Maridav/Venecija/123RF

Credits: Maridav/Venecija/123RF

Leave a Reply

This website stores some user agent data. These data are used to provide a more personalized experience and to track your whereabouts around our website in compliance with the European General Data Protection Regulation. If you decide to opt-out of any future tracking, a cookie will be set up in your browser to remember this choice for one year. I Agree, Deny
616