Top 10 stvari koje svi trebaju doživjeti u Italiji

Želite vidjeti Italiju? Naravno da želite, to je jedna od najljepših država svijeta. Predstavljamo vam top 10 stvari koje svi trebaju doživjeti u Italiji.  Bez obzira ako putujete radi umjetnosti,arhitekture, događanja ili hrane Italije uvijek ima nešto posebno za vas i rijetki su oni koji ostaju ravnodušni nakon posjeta Italiji. Posjetite Putujmo Jeftino za ponude putovanja. Pogledajte cijene noćenja – Hotelscombined smještaj u Italiji..

Credits: Colac Sorin/ Vernazza/123RF

Romantična večera u Cinque Terre-u

Posjetite Cinque Terre i doživite vrhunac romantike uz ručak ili večeru u restoranima s pogledom. Ovo je jedna od najromantičnijih stvari koje možete doživjeti u Europi.

Popnite se na Pisu

Kosi toranje Pise ima bogatu povijest i važnu ulogu u povijest Italije i Toskane. Popnite se na Pisu i uživajte hodajući po ovom svjetskom čudu.

Vožnja gondolom u Veneciji

Vožnja gondolom je pomalo “kliše”, a i skupa je, ali svejedno ju moramo staviti na ovaj popis jer bez nje ova lista ne bi bila potpuna.

Posjetite galeriju Uffizi

Posjetite Firencu i pogledajte najbolja remek-djela koja se nalaze u galeriji Uffizi.

Vatikanski muzeji

Posjet Vatikanu i Rimu ne bi bio isti, a da ne vidite i veličanstveni vatikanski muzej.

Posjetite Kolosej

Ako volite povijest i želite hodati tamo gdje su jednom hodali gladijatori onda je ovo zaista nešto što morate vidjeti i doživjeti.

Probajte pizzu u Napulju

Pizza iz Napulja je jedinstvena i najbolja je pizza na svijetu. Probajte originalnu talijansku pizzu i nikad više nećete gledati isto na ovo jelo.

Pogledajte operu u Veroni

Posjetite slikovitu i romantičnu Veronu i pogledajte operu.

Bacite novcic u fontanu Trevi

Posjetite Rim, zaželite želju i bacite novčić.

Vozite se vlakom kroz Toskanu

Lokalni vlakovi kroz Toskanu su zaista jeftini, a pejzaž je predivan, priroda će vas očarati i vidjeti ćete neka od najboljih i najljepših malih mjesta Italije. Iskustvo koje morate doživjeti.

Credits: Lightpoet/123RF

Leave a Reply