Top 10 mjesta koja morate posjetiti

Naš planet Zemlja je toliko raznolik. Postoje mnoga mjesta na svijetu nastala djelovanjem čovjeka i prirode. Svako mjesto ima neki svoj šarm koji daju jedinstvenost i različistost kultura. Putovanja su ono što nam proširuje horizonte. Kada ugledate prekrasno more, visoke planine ili razne druge ljepote sve to, na posban način očara vaša osjetila. Donosimo vam deset fascinantnih mjesta na svijetu koje bi svakako bilo lijepo posjetiti ukoliko ste ljubitelj putovanja i otkrivanja ljepota koje još niste upoznali. Potražite smještaj po najboljim cijenama klikom ovdje – Najjeftiniji hoteli.

Hotele možete pogledati na tražilici: hotelscombined

top destinacije

source: depositphotos

1) The Wave, Arizona

Zahvaljujući erozijama vjetra ova stijena prošarana je na sve strane. Kamen među ovim pješčanm stijenama daje dodatnu ljepotu.

Credits: NakinJ/123RF

Credits: NakinJ/123RF

2) Phi Phi otok, Tajland

Tirkizno more, neobične stijene i bogat morski život, ovaj otok ima što ponuditi svojim posjetiteljima i još je jedan sinonim za raj.

Credits: TatianaPopova/123rf

Credits: TatianaPopova/123rf

3) Maldivi

Ovi koraljni otoci sa svojim predivnim morem, koraljnim grebenima, bijelim plažama i predivnim palmama je zaista nešto posebno što bi svatko trebao posjetiti.

Credits: Tatiana Popova/123RF/Santorini

Credits: Tatiana Popova/123RF/Santorini

4) Santorini

Santorni je remek djelo prirode. Vulkanski krajolik, crvene i sive plaže s bijelo plavim kućama koju nudi zaista predivan prizor.

america 01

source: depositphotos

5) Antelope Canyon, Arizona

Ovaj kanjon je zaista prekrasan, jedan je od najfotografiranijih mjesta u SAD-u. Nalazi se u Navajo regiji u Arizoni, a nastao je erozijom pješčanika pod djelovanjem vjetra i vode.

Credits: Alexey Stiop/123RF/Reykjavik

Credits: Alexey Stiop/123RF/Reykjavik

6) Island

Island je zemlja vilenjaka i ledenjaka koja očara svojim suprotnostima vrućeg i hladnog, ledenjaka i vulkana koji stvaraju prizor koji ostavlja bez riječi .

Source: AlekseiPotov//123rf

Source: AlekseiPotov//123rf

7) Bora Bora

Bora Bora je otok u Francuskoj Polineziji koji ima mnoge ljepote, bijele pješčane plaže, predivno plavo more i palme, kao i bioraznolikost ovoga otoka ono su što ga čini jedinstvenim i savršenim za odmor duše i tijela.

Credits: Machu Picchu by a41cats/123RF

Credits: Machu Picchu by a41cats/123RF

8) Machu Picchu, Peru

Macchu Picchu je smješten na najvišem dijelu istočnih Anda u Peru-u. Ovaj Sveti grad Inka okružen je zaista jedinstvenim prirodnim ljepotama.

etra 01

source: depositphotos

9) Petra, Jordan

Petra je simbol Jordana koji je uistinu očaravajuć. Boja kamena od kojega je načinjena Petru čine zaista jedinstvenom. Petra zaista jedan od dragulja UNESCO-vog popis svjetske kulturne baštine.

ineski 1

source: depositphotos

10) Kineski zid

Kineski zid je uvršten na UNESCO-v popis svjetske kulturne baštine i jedan je od primjera remek – djela čovjeka i prirode.

 

KORISTITE STRANICU BOOKING?

Booking je najveća stranica na svijetu za online rezervacije smještaja. Ovo je 100% siguran i najpovoljniji način za rezervirati smještaj. Stranica podržava Hrvatski, Bosanski i Srpski jezik, radi savršeno na svim uređajima i samo vas par klikova prstom ili mišem dijele do rezervacije apartmana i hotela. Sve što trebate je rezervirati smještaj, a možete platiti tek pri dolasku i uzeti opciju besplatno otkazivanje što se pokazalo kao najbolji način jer zbog posla, zdravlja, situacije s koronom ponekad morate odgoditi putovanje. Klikni ovdje – BOOKING i pogledaj najbolje ponude.

Leave a Reply