Sve što trebate znati o putovanju u Moskvu

Kada putovati u Moskvu, kako putovati do Moskve, što vidjeti, kakve su cijene u Moskvi i mnogo više, sve ovo možete pročitati ovdje u kratkom vodiču za vaše putovanje u Moskvu. Ukoliko tražite odlične ponude za putovanja i ne želite platiti skupa putovanja s turističkim agencijama onda posjetite stranicu Putujmo Jeftino.

Moskva je jedan od najvećih gradova Europe po veličini, ali i broju stanovnika. Ovaj grad ima rlo bogatu kulturu i povijest, a poznat je po predivnoj arhitekturi, odličnoj gastro ponudi i mnogobrojnim atrakcijama.

Kada je najbolje posjetiti Moskvu

Moskvu je najbolje posjetiti između svibnja i rujna. Moskva je idealana destinacija za putovanje kroz cijelu godinu, ali zbog snijega i niskih temepratura najbolje je ipak izabrati putovanje krajem proljeća i početkom ljeta.

Koliko dana je potrebno da se vidi Moskva

Iskreno možemo reći da vam treba barem 14 dana da pogledate samo dio onoga što nudi ovaj grad, ali nekih 5-7 dana će biti sasvim dovoljno da upoznate grad i pogledate najvažnije atrakcije.

Kako jeftino putovati u Moskvu

Zahvaljujući povoljnim letovima iz Zagreba kroz 2018.godinu možete putovati za od 1000 do 2000 kn po osobi. Cijenu od 1000 do 1500 kn dobivate za let s kratkim presjedanjem dok direktni letovi imaju cijenu od 1600 kn pa na više. Direktni let nema presjedanja i radi se o non-stop letu. Ukoliko želite putovati još jeftinije možete letjeti iz Budimpešte već od 500 kuna, a do Budimpešte imate trošak od 260 kn za prijevoz busom/vlakom iz Zagreba.

Najbolje znamenitosti Moskve

Kremlin (Kremlj)

Moskovski Kremlj pravo je umjetničko djelo koje zaista trebate vidjeti.

Crveni Trg

Čuveni trg u Moskvi koji je jedna od najposjećenijih znamenitosti u Europi

Crkva Vasilija Blaženog

Predivna Crkva koja datira iz 15.stoljeća

Lenjinov Mauzoloj

Jedna od top atrakcija koju trebate vidjeti. Svakako spremite fotoaparat i koristite mobitel bez blica jer je osiguranje veliko i postoje kazne za fotografiranje bez dozvole.

Boljšoj Teatar

Ruski klasici, predivno zdanje koje zaista trebate posjetiti.

Moskovski metro

Jedan od najvećih i najslavnijih metro-a na svijetu

 

Cijene u Moskvi – 2017 i 2018 godina.

  • Cijena ulaznica za muzeje, galerije, Kremlj itd se kreće od 5 eura pa na više. Pripremite u prosjeku 7 eura za ulaznice za mnoge znamenitosti.
  • Cijena ulaznica u parkove, trgove i metro je besplatna. Ulaz se ne naplaćuje
  • Cijena piva u kafiću u prosjeku iznosi 25 kuna
  • Cijena kave u kafiću u prosjeku iznosi 15 kuna
  • Cijena ručka u restoranu u prosjeku će vas stajati 125 kn po osobi
  • Taksi od zračne luke do centra Moskve će vas stajati oko 150 kuna
  • Javni prijevoz metro, bus u prosjeku iznosi 3-5 kuna
Credits: Ginasanders/123RF

Credits: Ginasanders/123RF

Leave a Reply