Sve što trebate znati – City break u Parizu

Želite informacije o letovima, smještaju i cijenama u Parizu? Na pravom ste mjestu. Danas vam predstavljamo sve što trebate znati o city break putovanju u Pariz.

Što je to city break?

City break je kratko putovanje u grad povodom turističkog posjeta da se vide znamentosti i ljepote grada. City break putovanja uključuju uglavnom avionske karte i smještaj u trajanju od 3-5 dana što je dovoljno da upoznate grad i posjetite najbolje atrakcije. Mnoga city break putovanja možete pronaći na stranicama lokalnih turističkih agencija, ali i u vlastitim aranžmanu putem stranice Putujmo Jeftino.

Source: Ikalinin/Paris/123rf

Source: Ikalinin/Paris/123rf

Putovanje u Pariz

Preporučujemo da u 2018.godini posjetite Pariz u u periodu između ožujka i svibnja. Avionske karte je potrebno rezervirati što prije, a mnogi kupuju već i danas avionsku kartu jer cijene samo rastu pa je potrebno i 90 dana prije leta kupiti avionsku kartu. Najbolje je putovati direktnim letom iz Zagreba, a kao alterativnu opciju možete uzeti super jeftine letove iz Venecije s kompanijom Ryanair.

Smještaj u Parizu

Nije tajna da je smještaj u Parizu skup, ali ono što trebate znati je da se to odnosi uglavnom na otmjene hotele u blizini Eiffelova tornja. Hoteli na 5-7 km od Eiffelova tornja su odličan budžet izbor, a noćenja su dostupna za nekih 300-tinjak kuna po osobi. Pariz ima odličan i jeftin javni prijevoz s podzemnom željeznicom i u samo par minuta  možete od od hotela do Eiffelova tornja. Potražite smještaj ovdje – Jeftini hoteli u Parizu.

Korisne informacije:

  • Putovnica nije potrebna i možete u Pariz samo s osobnom iskaznicom
  • Viza nije potrebna
  • Najbolje je uzeti boravak od 4 dana
  • Ulaznice za muzeje najbolje je kupiti online unaprijed jer dobivate popust
  • Smještaj je najbolje potražiti na stranici Booking hotelu u Parizu.
  • Možete dobiti 25 eura popusta za noćenje ako otvorite Airbnb račun – kliknite ovdje
  • Cijena ručka ili večere u Parizu u prosjeku iznosi 25 eura po osobi
  • Cijena kave u kafiću iznosi 2 do 4 eura ovisno o kafiću i lokaciji
  • Javni prijevoz je samo 1,30 € po osobi za metro kartu i vrijedi za putovanje u jednom smjeru.

 

Cijena putovanja u Pariz?

Ako se odlučite putovati u Pariz možete očekivati cijenu avionske karte iz Zagreba za od 1300 kuna i zatim još 1000 kuna za 4 dana boravka u centru Pariza. Javni prijevoz i prijevoz do zračne luke i hotela stajati će vas povratno oko 200 kuna, a na sve ovo dodajte još 1000 kuna za hranu za dvije osobe u trajanju od 4 dana (hrana u restoranima ili uličnim štandovima).

Leave a Reply

This website stores some user agent data. These data are used to provide a more personalized experience and to track your whereabouts around our website in compliance with the European General Data Protection Regulation. If you decide to opt-out of any future tracking, a cookie will be set up in your browser to remember this choice for one year. I Agree, Deny
604