Što sve možete učiniti u Istanbulu tijekom 24 sata

Što sve možete učiniti u Istanbulu tijekom 24 sata. Ova metropola koja se prostire na dva kontinenta, Europi i Aziji jedna je od najuzbudljivjih metropola svijeta. Orijentalan, moderan, mističan, koliko azijski, toliko i europski grad. Zbog njegove veličine zasigurno je nemoguće obići i upoznati cijeli grad, ali tijekom 24 sata možete upoznati i posjetiti važnije istanbulske atrakcije. Naš prijedlog za 24- satno razgledavanje i upoznavanje grada. Gledajte na ovaj vodič kao vodič kroz Istanbul kroz 24h boravka.

Pogledaj odmah!

Source: YalcinSerkaya/123RF

Source: YalcinSerkaya/123RF

8:00

U Turskoj je doručak pravi ritual. Svakom posjetitelju ovog mističnog grada koji doručkuje na jednoj od mnogobrojnih terasa s pogledom, doručak će ostati u vrlo lijepom sjećanju, ne toliko zbog ukusne turske hrane koliko zbog ambijenta i pogleda koji se pruža.

9:00

Preporučujemo da razgledavanje Istanbula započnete s Aja Sofijom. Otvorena je već od 9:00 sati. Potražite freske sa zlatnim mozaikom i razgledajte predivnu Aja Sofiju koja će vas ostaviti bez daha.

10:00

Bizantska arhitekura je od davnina nizala zapanujuća djela jedno od njih je Basilica Cistern koja se proteže ispod trga Sultanahmet. Pored cisterne nalazi se stup poznat pod nazivom “zmijski stup”.

11:00

U Topkapi palači čuvaju se razni dragulji. Sjaj i raskoš mogu se vidjeti u prekrasnom parku oko palače, kao i inenađujuće skromni harem.

12:00

Grand Bazaar ima oko 5000 trgovina, policiju i poštu. Pored shoppinga posjetite dio s antikvitetima. Uz Grand Bazaar vrlo zanimljiv je i Misir Carsii, Bazar začina kojim se šire opijajući mirisi začina iz cijeloga svijeta. Na vrhu se nalazi legendarni restoran “Pandalis” u kojemu su večerale mnoge slavne ličnosti.

13:00

Ručak u Istanbulu u jednom od predivnih restorana na Sultanahmetu s predivnom terasom i pogledom na jedan od najljepših gradova na svijetu.

15:00

S pristaništa Eminonu možete krenuti na krstarenje Bosporom, otići na azijku stranu u Uskudar gdje možete uživati u fantastičnom jogurtu. Ukoliko bude ružno vrijeme, prošetajte Galata mostom i europskim dijelom grada. Prošetajte do Istikal ulice kojom prolazi tramvaj, mnoštvo trgovina, hotela i restorana. Na kraju ulice nalazi se trg Taksim gdje možete pojesti Kebap ili se zasladiti baklavom u jednoj od mnobrojnih slastičarnica.

16:00

Hotel “Pera palace” jedan je od simbola Istanbula. U ovom luksuznom hotelu boravilo je Josip Broz Tito i Agatha Kristie.

18:00

Uzduž Golden horn-a nalaze se brodići na kojima ribari peku ribe i specijalitet se naziva Balik Ekmek. Ovdje jedu i bogati Turci jer je hrana vrlo ukusna. Zanimljivo je otići na tursku večeru koja ne bi smjela stajati više od 30 eura.

20:00

Noćni život najbogatiji je oko Taksim trga i četvrti Beyoglu. Za dobar početak noćnog života predlažemo vam piće na terasi “360 Sky Lounge”.

Source: Tomas1111 / RF123

Source: Tomas1111 / RF123

Izvor: Hellomagazin.rs

Orginalni članak napisan na Hellomagazin.rs

Leave a Reply

This website stores some user agent data. These data are used to provide a more personalized experience and to track your whereabouts around our website in compliance with the European General Data Protection Regulation. If you decide to opt-out of any future tracking, a cookie will be set up in your browser to remember this choice for one year. I Agree, Deny
622