Što donijeti prijateljima s vaših putovanja?

Ako često putujete ili ne putujete često, ali uskoro će biti vaše prvo putovanje vjerojatno se pitate što kupiti prijateljima. Teško je odgovoriti na ovo pitanje jer se ukusi razlikuju, ali postoje dva nepisana pravila po kojima bi se trebali orjentirati.

Što donijeti prijateljima s vaših putovanja?

Prvo pravilo je da se prijatelje nikad ne pita što donijeti s putovanja. Drugo pravilo je da bi uvijek trebalo kupiti nešto izvorno što pripada gradu koji posjećujete, a ne nešto što možete kupiti i u gradu u kojemu živite.

Ako putujete na Jamajku ili Kubu najbolje je donijeti cigarete i originalno pakiranje ruma, provjerite količinu koju smijete unijeti u držvu u kojoj živite kako ne biste imali problema. Za one koji putuju u Istanbul preporučljivo je da kupe lampu, šah ili originalno pakiranje pravih turskih lokuma. Za posjetitelje Kine dobro bi bilo ako ste u mogućnosti kupiti set za čaj, suvenire od bambusa ili svilu. Iz Francuske možete donijeti paket svježih macaronsa, iz Budimpešte bi to bilo pakiranje paprike, iz Venecije maska dok iz Dublina boca whiskey-a. Iz Hrvatske može kravata ili bočica maslinovog ulja. S putovanja u Maroko donosi se vrhunski porculan i šarena keramika.

Za sve koji putuju na otoke Santorini, Kretu, Rodos ili možda putuju u Atenu predlažemo da donesu za poklon bocu vina, med, grčku rakiju (raki), začine i umake.

Putujte li možda u Rusiju najbolje je donjeti Matryoshka dolls ili “Babuške” Šalove, tkaninu, tepihe ili porculansko posuđe. Za putnike koji se vraćaju iz New Yorka dobro je ponjeti suvenire kao što su platnene vrećice, šalove sportskih klubova, kožne novčanike, majice s natpisom ili unikatne narukvice s oznakom grada.

Iz Amsterdama možete donjeti čokoladu s kanabisom, razne šaljive majice, šaljive plakate i magnete, bocu kvalitetnog vina, a možete i napraviti posebnu pivu samo za prijatelje u tvornici Heinekena (Heineken Experience).

Toskana je predivna, a takvi su i suveniri, jedan kvalitetan sir ili boca fenomenalnog vina biti će poseban dar za vaša drage prijatelje.

Korisni linkovi:

Jeftini apartmani

Najjefiniji hoteli

Najveći izbor hotela i apartmana

gift travel

Leave a Reply

This website stores some user agent data. These data are used to provide a more personalized experience and to track your whereabouts around our website in compliance with the European General Data Protection Regulation. If you decide to opt-out of any future tracking, a cookie will be set up in your browser to remember this choice for one year. I Agree, Deny
608