Savjeti za putovanje u Prag na budžetu

Prag j jedan od najljepših gradova svijeta, ali isto tako i jedan od najposjećenijih gradova Europe. Upravo iz ovog razloga postoje mnoge preskupe zamke za turiste kojima će pokušati da vam izvuku što više novca. Ovim člankom ćemo ukratko pokušati objasniti kako uživati u Pragu, a da ne potrošite puno novca. Za jeftina putovanja u Prag preporučujemo da potražite ponudu na stranici Putujmo Jeftino.

Kako do Praga?

Iz Hrvatske do Praga možete svim prijevoznim sredstvima. Preporučujemo da koristite vlak. Za izbor imate vlak iz Zagreba koji ide preko Beča jednom dnevno i povratna karta iznosi oko 700 kuna. Ukoliko vas putuje dvoje bolja je opcija osobnim vozilom do Graza odakle imate povratnu kartu za Prag već od 39 eura ovisno da li je na snazi nekakva akcija. Do Graza ćete potrošiti 300 kuna goriva i cestarine dok će vas parking stajati oko 100 kuna osim što ćete uštedjeti oko 80 eura na dvije povratne karte imate na izbor nekoliko, a ne samo jedan vlak kao što je slučaj s polaskom iz Zagreba. Druga opcija bila bi avionska karta po cijeni od 1300 kuna.

Hoteli u Pragu

Prag je poznat po kvalitetnim i relativno povoljnim hotelima. Ako ga usporedimo sa Zagrebom cijene hotela su podjednake. Smještaj već od 10 eura za noćenje možte pronaći klikom ovdje.

 

Savjeti

Šetajte! Prag je grad iz bajke i idealan je za ljubitelje šetnje. Mnogi će vam pokušati naplatiti vodiča za “walking tour”. To je precijenjeno i cijeli Prag je najbolje upoznati individualno pješice.

Ulaznice za dvorce i muzeje iznose oko 70 kuna (kako koja). Morate znati da su ulazi u muzeje besplatni za vrijeme svih većih državnih praznika, a ako nisu besplatne onda je cijena znatno niža.

Jedite “street food”

Prag ima vrlo povoljno pivo čija cijena u prosjeku iznosi oko 4 kune, dok mnogobrojne ulične poslastice možete kušati već od 5 kuna. Napominjemo kako je ovo cijena koju možete dobiti u lokalnim kafićima i na ulici pa samim time vas upozoravamo da je cijena u restoranima znatno veća. Dobro je spomenuti kako je Prag odlično mjesto za piknik i izlet u prirodu. Uzmite hranu iz trgovine i pripremite si piknik iz snova te posjetite “Petrin Hill” gdje možete pronaći odlične lokacije za piknik.

Vrlo dobre savjete možete dobiti ukoliko pogledate video ispod.

 

 

Leave a Reply

This website stores some user agent data. These data are used to provide a more personalized experience and to track your whereabouts around our website in compliance with the European General Data Protection Regulation. If you decide to opt-out of any future tracking, a cookie will be set up in your browser to remember this choice for one year. I Agree, Deny
598