Savjeti za putovanje s lowcost kompanijama (recimo Ryanair)

Ako planirate na putovanje s niskotarifnim prijevoznikom (lowcost aviokompanijom) kao što su Ryanair, Easyjet ili Volotea onda ćete trebat ove savjete. Pročitajte u nastavku teksta savjete za putovanje s lowcost kompanijama. Kliknite ovdje i pronađite jeftina putovanja – Putujmo Jeftino stranica.

Uvijek uzmite (doplatite) za sjedalo

Ako ne uzmete sjedalo ponekad se može dogoditi da ne sjedite pokraj vaše supruge ili prijatelja. Ovo ponekad može bit velik problem pa savjetujemo da ipak nadoplatite za rezervaciju sjedala.

Uzmite dodatnu prtljagu samo ako vam treba

Lowcost kompanije zarađuju puno na kupnji dodatne prtljage, a ponekad ljudima zaista nije ni potreba. Uvijek je dopušteno nositi ruksak (malu torbu) besplatno, a u nju stane 3-4 majice, 2 traperica, donje rublje i potrebna elektronika (laptop, tablet, mobitel i punjači) pa nema potrebe da za putovanje u trajanju od 3-4 dana uzimate veliki kofer koji ćete platit od 30 do 50 eura ovisno o aviokompaniji.

Napravite online check-in

Ako zaboravite napraviti online check-in ponekad će vas to stajati gotovo koliko i aviokarta. Cijena printanja karte u zračnoj luci se doplaćuje i ponekad iznosi  do 40 eura po osobi. Napravite online check-in i printajte boarding pass.

Preplatite se na newsletter

Ovo je vrlo bitno jer mnoge aviokompanije imaju vikend akcije, promocije gotovo svaki mjesec i imaju nagrade, ali i blitz ponude koje se objave kasno navečer ili rano ujutro. Da bi mogli uvijek kupiti najjeftinije aviokarte potrebno je napisati svoj email da bi dobivali njihove ponude. Iznenadit ćete se koliko mailova s ponudama će stizati u vaš inbox.

Platite paypalom

Ako nemate određenu karticu za plaćanje online uvijek to možete napravit s Paypalom. Ovo je najsigurniji i najbrži način plaćanja.

Pazite pri unosu email adrese

Prilikom kupnje aviokarte online morate napisati email na koji će vam stizati račun i potvrda karte te broj rezervacije, a mnogi znaju unjeti email koji ne koriste ili slučaju upišu na brzinu krivi email. Pazite pri tome jer je ovo jedan od najvećih problema kod putnika s lowcost kompanijama. Online podrška je loša, a ureda za Ryanair u Hrvatskoj nema pa morate sve online i ponekad to može biti naporno i teško.

credits; Europe by Jannoon/can stock photo

credits; Europe by Jannoon/can stock photo

Leave a Reply