Cipar, predivno mjesto za vase ljetovanje

Romantika Cipra je nešto neopisivo. Ovaj predivan otok na Mediteranu ima najbolju klimu od svih otoka Mediterana i poznat je po rajskim plažama, bogatoj povijesti I kulturi, ali isto tako i kao vrlo povoljno ljetovalište zbog svojih iznimno povoljnih hotela i pansiona. Svake godine Cipar je jedna od omiljenih destinacija za Srbe i Bosance, a zadnjih par godina je i vrlo popularna destinacija za budžet medeni mjesec za Hrvate. Provjerite cijene letova za Cipar – Avionske karte za Cipar i cijene smještaja na Cipru.

Cipar 003

Source: depositphotos

Cipar ima tipičnu mediteransku klimu, s visokim temperaturama i uglavnom sunčanim danima većinu godine. Najistočnije je otočje Sredozemnog mora. U neposrednoj je blizini turske obale s površinom od 9250 m2. Glavni grad Cipra je Nikozija, a službeni jezici Cipra su turski i grčki. Ima veliki broj prirodnih ljepota, Cipar je idilično turističko odredište. Najpopularnija mjesta na obali Cipra su Aja Napa i Limasol.

Cipar 001

Na Cipru je planinski masiv Trodos koji ima najviši vrh od 1950 metara, sa zimskim ski centrom, prelijepim pravoslavnim crkvama i manastirima i živopisnim selima na planini i u njenom podnožju. Pafos je najslikovitije mjesto na obali Cipra i najljepši je u rano proljeće. Na putu od Limasola do Pafosa u moru nalaze se Afroditine stijene koje su pravo remek djelo prirode. Prema mitologiji grčka boginja ljubavi Afrodita rodila se iz morske pjene upravo na ovom mjestu. Legenda kaže, tko god se ovdje okupa pratit će ga ljubav cijeloga života.   Cipar je vrlo romantičan i idelan za odmore u dvoje. Smještaj na Cipru je vrlo povoljan, dok su avionske karte najpovoljnije iz zračnih luka Beograd i Budimpešta, mogu se pronaći već od 39 eura. Preporučujemo vam dva hotela, jedan povoljan, a drugi nešto skuplji, no puno ugodniji i romantičniji za većinu parova.

Sve hotele na Cipru pogledajte ovdje: HOTELI NA CIPRU

Povoljniji smještaj na Cipru bi bio ovaj hotel: ALOE HOTEL PAPHOS 4****

Nešto luksuzniji hotel na Cipru koji preporučujemo je: CROWN RESORTS 4****

Jeste li bili kada na Cipru i koju su vaši dojmovi? Ostavite nam komentar i prosljedite ovaj članak prijateljima.

 Booking.com

Leave a Reply

This website stores some user agent data. These data are used to provide a more personalized experience and to track your whereabouts around our website in compliance with the European General Data Protection Regulation. If you decide to opt-out of any future tracking, a cookie will be set up in your browser to remember this choice for one year. I Agree, Deny
552