Pomalo zaboravljeni, predivni otoci svijeta

Mnogi otocii su romantične i neodoljive destinacije za putovanja. Postoje neki koji su zaista predivni, ali zanemareni i skriveni.

Navassa, Karipsko otočje

Ovaj otok otkrio je Kristofor Kolumbo 1504. godine. Ovaj nenaseljeni otok jedan je od najljepših na svijetu i nalazi se između Haitija i Jamajke. Mnogi narodi su se borili za njega.

Uskršnji otok, Čile

O ljepoti Uskršnjeg otoka dovoljno govori i činjenica da se od 1988.. godine nalazi na UNESCO-vom popisu svjetske kulturne baštine. Ovaj otok ima površinu od 163,6 km2 i trokutastog je oblika. Glavni grad ovog otoka je Hanga Roi. Ovaj otok je najpoznatiji po svojim golemim kipovim koji se prostiru duž obale.

Spitsbergen, Norveška

Spitsbergen se nalazi na pola puta od Norveške do Sjevernog pola. Na ovom otoku je zaista hladno, ali to ne umanjuje njegovu ljepotu.

Monuriki, Fiji

Otok Monuriki je maleni nenaseljeni otok koji je postao poznat nakon snimanja filma Cast Away s Tomom Hanksom. Iako je nenaseljen, otok je poznata turistička destinacija,

Cook

Duboku u srcu Polinezije smjestio se otok Cook. Ovaj netaknuti otok pružit će vam odmor od užurbanog svijeta.

Pitcairn

Ovaj otok otkriven je tek 1790. godine. Ima puno pitke vode i jedan je od najudaljenijih na svijetu. Klima ovog otoka je vrlo ugodna. Do otoka je moguće doći samo brodom.

Ni’hau, Havaji

Predivne plaže, ljubazni stanovnici otoka, topla tropska klima, predivne plaže i prirodne ljepote, sve ovo savršeno opisuje otok Ni’hau.

Bouvet

Bouvet se smjestio u južnom Atlantskom oceanu, otkriven je 1739. godine. Cijla površina otoka prekrivena je debelim snježnim pokrivačem.

 

Izvor: punkufer.hr

Leave a Reply

This website stores some user agent data. These data are used to provide a more personalized experience and to track your whereabouts around our website in compliance with the European General Data Protection Regulation. If you decide to opt-out of any future tracking, a cookie will be set up in your browser to remember this choice for one year. I Agree, Deny
606