Pet pitanja koje trebate postaviti suputnicima

Planirate putovanje uskoro? Imatesuputnika? Vjerovali ili ne, ali mnogi se razočaraju sa suputnicima, a ovo je pet pitanja koje trebate postaviti osobama koje planiraju putovati s vama. Bolje da znate odgovore unaprijed nego da se šokirate jednom pri dolasku na odredište.

Pirje nego krene se čitanjem preporučujemo da kliknete na ovaj link i pogledate najjeftiniji izbor hotela i apartmana za vaša putovanja – Hotelscombined. Jedna od najvećih stranica za online rezerviranje i uvijek garantirano najniža cijena za boravak.

Tko vodi, ti ili ja ?

Teško je odlučiti tko vodi putovanje, ali ako idete bez agencije onda netko od vas mora uzeti “stvar u svoje ruke” i biti vodič na putovanju. Najgore je kada se ne dogovorite, a suputnici svatko ode na svoju stranu i svima planovi propadnu.

Da li svi imamo isti budžet?

Hm, možda mislite da ovo ne trebate pitati, ali ako netko planira potrošiti 100 eura za 5 dana u Londonu onda sigurno nema isti budžet kao vi koji ste već planirali putovanje i znate kako vam za 5 dana u Londonu treba barem 300 eura. Dogovorite budžet i pogledajte dali se svi slažu.

Što tražiš od putovanja?

Netko traži nove informacije, netko želite samo dobro jesti i piti, a drugi pak žele otkriti nešto novo i upoznati skrivene strane grada. Dogovorite sve unaprijed jer ponekad neće biti dovoljno vremena da svi zadovolje ono što traže od putovanja pa bi moglo biti da na kraju bude i svađanja.

Higijena i osobne navike

Netko ne drži do higijene, drugi pak spavaju do podne, a treći ne planiraju spavati nego uživati 24h i to 100 na sat. Morate znati unaprijed kakvi si suputnici i dogovoriti se sa njima oko nekog rasporeda.

Vrijeme za sebe

Ovo je vrlo bitno. Bez obzira što putujete sa bratićem ili prijateljima sigurni smo u jedno, svatko ponekad treba barem sat ili dva za sebe. Možda je nabolje da odmah unaprijed dogovorite da ne dolazi do konflikta ako vas zanima nešto drugačije pa da svatko uzme par sati za sebe. Netko za spavanje, netko za izlaske, fotografiranje ili jednostavno za miran i tih odlazak na kavu daleko od svih.

 

Koristite stranicu Booking?

Booking je najveća stranica na svijetu za online rezervacije smještaja. Ovo je 100% siguran i najpovoljniji način za rezervirati smještaj. Stranica podržava Hrvatski, Bosanski i Srpski jezik, radi savršeno na svim uređajima i samo vas par klikova prstom ili mišem dijele do rezervacije apartmana i hotela. Sve što trebate je rezervirati smještaj, a možete platiti tek pri dolasku i uzeti opciju besplatno otkazivanje što se pokazalo kao najbolji način jer zbog posla, zdravlja, situacije s koronom ponekad morate odgoditi putovanje. Klikni ovdje – BOOKING i pogledaj najbolje ponude.

credits; Europe by Jannoon/can stock photo

Leave a Reply