Pet najboljih načina kako upoznati Pariz

Odlučili ste se za posjet Parizu i ovo je vaše prvo putovanje u grad ljubavi i romantike? Dopustite nam da vam predstavimo pet najboljih načina kako upoznati Pariz.

Prvo morate znati kako se iz Hrvatske u sezoni najjeftinije putuje do Pariza avionom iz Zadra s niskotarifnom kompanijom Ryanair. Kroz cijelu godinu jeftine letove iz Zagreba ili Splita ustupaju Air France, Croatia Airlines, ali i druge aviokompanije. Putovanja možete pogledati na stranici Putujmo Jeftino. Potražite smještaj po najboljim cijenama ovdje – Jeftini hoteli u Parizu.

Prije nego što predstavimo pet načina kako upoznati Pariz savjetujemo da kliknete na ovaj link i da pogledate cijene noćenja u centru Pariza. Hoteli ne moraju bit u strogom centru jer Pariz ima odličnu željeznicu i metro, a cijene su zaista povoljne i za 10-tak min možete s nekoliko metro stanica doći do Eiffelova tornja čak ako je vaš hotel udaljen i 7km od Eiffela.

Hodajte čarobnim Le Maraisom

Pariz je predivan i romantičan zato što ima predivne četvrti koje morate upoznati tako da šetate njima, sjednete u kafić na kavu, probatelokalne specijalitete i jednostavno se izgubite u ljepotama Pariza. Četvrt La Maras je savršen izbor za romantičan poslijepodnevni odmor u Parizu.

Metro

Pariz ima metro i to jedan od najboljih u Europi. Bez obzira gdje je vaš hotel, sigurni smo da imate metro koji će vas u roku par minuta prebaciti do neke od najboljih znamenitosti. Cijena putovanja metrom je 1,9 eura po osobi, a imate na izbor 16 metro linija koje voze svuda po Parizu i okolici.

Uzmite city pass

Prilokom dolaska u Pariz predlažemo da kupite city pass koji će stajati između 45 i 90 eura po osobi ovisno o izboru city pass-a, ali će vam uštedjeti i do 100 eura ako planirate posjetiti 10-tak muzeja i glavnih znamenitosti, a možete izbjeći i gužve za kupovinu ulaznica.

Izgubite se u centru i uživajte u kulinarskom raju

Posjetite centar Pariza i izgubite se i zaboravite na vrijeme, ponesite novčanik i krenite u isprobavanje nekih od najboljih restorana i slastičarnica na svijetu. Vjerujte nam, neće vam bit žao čak ako i dobijete koji kilogram više.

Iznajmite bicikl

Amsterdam je poznat po biciklima, a isto tako i Kopenhagen, ali nemojte se dati zavarati jer Pariz je isto tako spektakularan ako ga upoznate kroz vožnju biciklom. Možete unajmiti bicikl na ulici preko uređaja ili možete platiti vođenu turu, kako god da izaberete nećete požaliti, a i vožnja će vam potrošiti kalorije koje ste unijeli prilikom prejedanja po restoranima.

credits. Paris by artjazz/can stock photo

Leave a Reply