Pet gradova Hrvatske za opušteni odmor

Ako tražite odličnu destinaciju na moru, ali ne želite da to bude destinacija u kojoj se sve brzo odvija i gdje ni sami nećete moći da se jednostavno opustite i uživate onda pogledajte ove naše preporuke. Ovo su najbolji gradovi Hrvatske koji se nalaze na moru i u kojima je tempo spor pa ćete se lakše snaći i bolje uživati jednostavno opuštajući se uz kavu, kvalitetnu knjigu, odlaskom na romantičnu večeru ili šetajući slikovitim ulicama.

Rovinj

Ako posjetite Rovinj između listopada i svibnja možete uživati u odličnom vremenu, a izbjegnut ćete gužve. Rovinj je odličan izbor i za putovanje od svibnja do rujna, ali tada već nastaju gužve no to ne umanjuje ni najmanje njegove kvalitete. Ovo je grad u kojem ćete uživati i pri običnom izlasku na kavu, a na svakom koraku divit ćete se njegovoj arhitekturi i slikovitim ulicama. Preporučeni hoteli i apartmani za noćenje u Rovinju.

Credits: Rovinj by Kasto/123RF

Credits: Rovinj by Kasto/123RF

Opatija

Ako volite odlične restorane i vrhunski wellness onda ćete uživati u svom opuštenom odmoru u Opatiji. Ovaj grad savršen je izbor za vikend na moru, a i povoljna je opcija s obzirom na blizinu Zagreba i središnje Hrvatske. Najbolji smještaj u romantičnoj Opatiji.

Nin

Maleni Nin nalazi se odmah uz Zadar, ali je daleko sporijeg tempa i pravi je mali skriveni biser. U Ninu  ćete uživati u jednoj od najljepših plaža Hrvatske, a opet maleni grad ima velik broj kafića i restorana u kojima ćete se prije i nakon kupanja savršeno opustiti uz kvalitetan obrok.

Motovun

Slikoviti Motovun jedna je od najljepših destinacija Istre, ali i cijele Hrvatske. Uzmite noćenje ili dva i provedite vikend na svježem zraku, probajte specijalitete s tartufima i šetajte njegovim romantičnim ulicama. Nema ništa ljepše od odlaska na ranojutarnju kavu s pogledom s vrha Motovuna.

Šibenik

Šibenik je još jedna top destinacija zbog svoje bogate kulture i povijesti, ali i odličnih hotel resorta u kojima se možete u potpunosti opustiti i uživati u boravku sa svojom obitelji. Šibenik je jedna od najboljih obiteljskih destinacija za odmor s djecom. Iako je super popularan niti približno nije krcat turistima kao što su Zadar, Dubrovnik ili Split. Cijene hotela u Šibeniku.

Credits: Šibenik by Aleksej Orel/123RF

Credits: Šibenik by Aleksej Orel/123RF

Leave a Reply

This website stores some user agent data. These data are used to provide a more personalized experience and to track your whereabouts around our website in compliance with the European General Data Protection Regulation. If you decide to opt-out of any future tracking, a cookie will be set up in your browser to remember this choice for one year. I Agree, Deny
598