Otok snova u Indijskom oceanu, Zanzibar

Zanzibar je jedno od najpopularnijih, ali isto tako i najegzotičnijih destinacija svijeta. Na žalost još uvijek nije dovoljno popularna destinacija za putnike iz Hrvatske, pišemo ovaj članak kako bismo vam prikazali da uz Maldive i Karibe postoji i drugi otoci snova, kao što je to Zanzibar.

Provjerite cijene: Hoteli na otoku Zanzibaru

Arhipelag Zanzibara nalazi se na samo 40 km od obale Tanzanije. Glavni grad Zanzibara je Zanzibar, Stone Town. Zanzibar je dio istočne Afrike i dio države Tanzanije. Ovaj arhipelag sastoji se od Zanzibarskog otočja i nalazi se u Indijskom oceanu.

Na Zanzibaru ne postoji stress i užurbanost na kakvu ste navikli. Ovdje ljudi žive sretno i opušteno obasjani suncem i uživajući u predivnoj klimi te vrhunskim bijelim plažama.

Zanzibar 04

Ukoliko želite posjetiti Zanzibar, preporučujemo da avionske karte potražite na skyscanner ili na službenim stranicama Turkish Airlines i Fly Emirates.

Smještaj na Zanzibaru je vrlo povoljan, najbolji način da pronađete povoljan i udoban smještaj je putem ove stranice. HOTELI U ZANZIBARU

Izdvajamo kako će ljubitelji plaža i vodenih sportova doći na svoje jer Zanzibar je poznat po kristalno čistim bijelim plažama, predivnom koraljnom grebenu kao i super lokacija za ljubitelje ronjenja i surfanja. Od plaža kojih je nebrojeno mnogo izdvojili bi ove tri: Pongwe, Kiwengwa i Nugwi.

 

Zanzibar je vrlo povoljna destinacija, najskuplji dio putovanja je avionska karta. Dosta kompanija nudi letove za Dar Es Salaam odakle možete lokalnim brodom do Zanzibara. Mi preporučujemo da kupite avionsku kartu za letove na otok Zanzibar i na ovaj način ne morate platiti 50 eura za brod, a ukoliko se preodmislite uvijek možete otići na jednodnevni izlet brodom do obale Tanzanije.

Jeste li ikada bili u Zanzibaru? Podijelite dojmove s nama i proslijedite članak prijateljima.

Nemojte zaboraviti, za hotele najbolje pogledati na Hotelscombined.

Leave a Reply