Najposjećenije znamenitosti u Europi

Europa je predivan stari kontinent koji skriva neke od najboljih i najvećih znamenitosti na svijetu, a po broju turista koji godišnje posjete ove znamenitosti izabrali smo 7 najboljih i najposjećenijih. Pogledajte u ostatku teksta koje su to znamenitosti i ostavite nam komentar koliko ste ih vi već posjetili do sada i namjeravate li sve posjetiti. Želite putovati na jednu od ovih destinacija? Pogledajte cijene noćenja ovdje – Jeftini hoteli, a avionsku kartu potražite preko Skyscanner-a. Fotografije su simbolične.

Grand Bazaar, Istanbul

Godišnje više od 15 milijuna turista posjeti Grand Bazaar, a ako dodamo i gotovo 15 milijuna ljudi koji žive u Istanbulu taj broj se penje i do 30 milijuna posjetitelja godišnje. Ako volite unikatne keramičke radove, jeftine majice, začine, kavu, lokume, zlato ili možda tražite vrhunski tepih za ponijeti kući onda morate vidjeti ovaj Bazaar koji je nastao još u 15. stoljeću.

Source: Tomas1111 / RF123

Source: Tomas1111 / RF123

Disneyland, Pariz

Disneyland u Parizu svake godine posjeti više od 12 milijuna turista, a ovo je najveći i najbolji zabavni park u Eurpi i drugi najposjećeniji na svijetu. Ovo nije samo atrakcija za male nego i za one velike i iskustvo posjeta ovom parku je nešto zaista nevjerojatno i neopisivo.

Kolosej, Rim

Rimski Kolosej svake godine posjeti oko 9 milijuna turista, ali ta brojka zna biti i veća. Ovo je jednim dijelom i besplatna atrakcija koju možete vidjeti i izvana, ali se zato ulazak plaća. Najbolji i najslavniji Kolosej na svijetu s bogatom mračnom poviješću.

Credits: Tomas1111/Rome/Italija/123RF

Credits: Tomas1111/Rome/Italija/123RF

Eiffelov Toranj, Pariz

Odmah uz rame Koloseju i ova atrakcija Pariza koju godišnje posjeti ni više ni manje nego 8 milijuna turista. Ovo je još jedna u nizu atrakcija zbog koje je grad Pariz najbolji izbor za putovanja. Ulaz na Eiffelov toranj se plaća.

Bazilika Sv.Petra u Rimu

Još jedna atrakcija koja se nalazi u Rimu odnosno Vatikanu. Bazilika potječe još iz 15. stoljeća, a danas služi kao jedna od najvećih atrakcija Italije, ali i cijele Europe. Godišnje ovu atrakciju posjeti više od 7 milijuna turista.

Katedrala Notre Dame, Pariz

Još jedna atrakcija koja se nalazi na ovom popisu, a koja se isto tako nalazi u Parizu, gradu s najviše najposjećenijih atrakcija na svijetu. Godišnje Notre Dame posjeti više od 7 milijuna turista. Ulaz je besplatan, a pogled s vrha katedrale je zaista poseban doživljaj.

pariz posjet

Bazilika Sacre-Coeur, Pariz

Vjerovali ili ne, ali ovo je još jedna atrakcija koja se nalazi u Parizu. Ova Bazilika se nalazi na Montmartreu i godišnje ju posjeti između 10 i 7 milijuna turista. Posvećena je Srcu Isusovom.

Ovo je popis od 7 najposjećenijih, ali vrlo blizu po broju posjeta se nalaze i Katedrala u Kölnu, Nacionalni muzej Velike Britanije, Trg sv.Marka u Veneciji, Versaille u Parizu, Karlov most u Pragu….

Leave a Reply

This website stores some user agent data. These data are used to provide a more personalized experience and to track your whereabouts around our website in compliance with the European General Data Protection Regulation. If you decide to opt-out of any future tracking, a cookie will be set up in your browser to remember this choice for one year. I Agree, Deny
594