Najljepše slikovite vožnje vlakom koje morate doživjeti

Najljepše slikovite vožnje vlakom koje morate doživjeti. Vrijeme je za ukrcaj! Vožnje vlakovima su ponekad najljepše iskustvo koje čovjek može doživjeti putovajući svijetom. Uzmite osobnu iskaznicu ili putovnicu, novac i vašu prtljagu i uputite se ove rane jeseni ili u kasno proljeće sljedeće godine na jednu od ovih slikovitih vožnji vlakom. Predstavljamo vam najljepše slikovite vožnje vlakom koje jednostavno morate probati.

Credits: Lightpoet/123RF

Credits: Lightpoet/123RF

Vožnja vlakom kroz Cinque Terre

Vozite se 20km vlakom kroz 5 sela Cinque Terre-a. Vožnja uključuje prolaz kroz neka od najljepših mjesta na svijetu, a imate pogled na slikovite kućice, planine, predivnu prirodu i čarobno more. Najbolje vrijeme za putovati je od rujna do listopada ili od travnja do svibnja.

Vožnja Njemačkom dolinom Rajne

Ovo putovanje uključuje prijevoz vlakom na dionici dugačkoj 60km od mjesta Bingen do slikovitog Koblenza. Putovanje je predivno ako to napravite u rujnu, listopadu, svibnju ili početkom lipnja. Uživajte u pogledu na šumu, rijeke, slikovita mesta i udaljene dvorce.

Vožnja vlakom iz Italije u Švicarsku

Prijeđite granicu između Italije i Švicarske vlakom na dionici dugačkoj 52 km između mjesta Locarno i Domodossole. Ova vožnja je vrlo spora i treba vam gotovo 2h da bi prešli ovu malu udaljenost. Odličan izbor za sve one koji žele uživati u razgledavanju vinograda, šuma, predivnih planina, skrivenih mali mjesta i jezera Italije i Švicarske. Predivno za putovati kroz cijelu godinu.

Slikovito putovanje između Zermatta i St. Moritza

Za jedan poseban medeni mjesec preporučili bi ne samo odlazak u Zermatt zimi ili posjet St. Moritzu nego i putovanje vlakom između ovih mjesta. Dionica iznosi gotovo 300km i putujte se 7h. Najbolje vrijeme putovanja je zimi. Ovo je po mnogima proglašeno najljepšom vožnjom vlakom u svijetu.

Putovanje vlakom kroz Norvešku

Ako imate priliku putovati u Oslo svakako vam prepručujemo i vožnju vlakom od Bergena do Osla ili obrnuto. Ovo predivno putovanje spada među najromantičnije vožnje vlakom u Europi. Odličan izbor za lipanj, rujan ili svibanj.

Romantična vožnja vlakom kroz Austriju

Ako želite povoljno putovanje onda je najbolji izbor da se uputite vožnjom vlakom od Innsbrucka do Bludenza u Austriji. Povoljno putovanje i ujedno jedno od 10 najljepših putovanja vlakom kroz Europu. Prolazite kroz nebrojeno puno tunela, preko velikog broja mostova, a pogled je doslovno čaroban. Odličan izbor za sve ljubitelje putovanja vlakovima.

Credits: Just2shutter/123RF/Train

Credits: Just2shutter/123RF/Train

Leave a Reply

This website stores some user agent data. These data are used to provide a more personalized experience and to track your whereabouts around our website in compliance with the European General Data Protection Regulation. If you decide to opt-out of any future tracking, a cookie will be set up in your browser to remember this choice for one year. I Agree, Deny
632