Najbolje plaže zapadne Australije

Zapadna Australija ima najbolje plaže u cijeloj Australiji. Važno je napomenuti da Australija ima nevjerojatnih 10 000 plaža. U ovom tekstu možete pronaći pet plaža. Uz svako ime plaže ide i prigodni youtube link u kojemu možete vidjeti tu plažu. Australija je poznata po svom bijelom pijesku i tirkiznoj morskoj vodi. Slobodno podijelite ovaj članak s prijateljima i ostavite nam komentar ako ste posjtili koju od ovih plaža. Do Australije možete iz Zagreba po cijeni od 1000 eura za avionsku kartu dok je smještaj u prosjeku 700 eura za 10 dana. Cijenik hotela u Australiji pogledajte ovdje: HOTELI AUSTRALIJE.

Otok Rottnest

Ovaj otok se nalazi 18 km od obal Pertha, a plaža koju bi izdvojili na ovom otoku zove se “The Basin”. Vrlo popularna plaža za obitelji i vrlo ugodna za ljubitelje ronjenja pogotovo ako ste početnik.

Exmouth

Exmouth je grad na koraljnoj obali zapadne Australije. Na žalost ova plaža u zaljevu Turqouise nalazi se na čak 15 sati vožnje od Pertha. Plaža je poznata po predivnom pijesku i vrlo plitkoj vodi.

Broome

Plaža Cable je jedna od najomiljenijih plaža stanovnika Australije. Ovu plažu ste vjerojatno vidjeli na televiziji ili razglednicama jer je iznimno poznata po pješčanim dinama, palmama i mirnoj vodi.

Regija Margaret

Najslikovitija plaža ove regije pod nazivom “Hamelin Bay” nudi tirkizno more, fini bijeli pjesak i prirodne dine. Savršeno mjesto za plivanje, ronjenje i istraživanje morskih dubina.

Elephant Rocks

Plaža Elephant Rocks udaljena je samo 15 km od grada Denmarka u Australiji. Ova plaža u obliku zaljeva savršena je za obitelji s djecom te nudi predivne poglede na skupinu kamenja koji izgleda kao grupa slonova koji gaze kroz plitku vodu po čemu je plaža dobila ime.

Leave a Reply