Najbolje destinacije za putovanja – Hallstatt

U čarobnoj Austriji na državnoj cesti između Graza I Salzburga nalazi se jezero i istoimeno mjesto Hallstatt.  Ovo mjesto je jedno od najljepših dijelova Austrije, a jezero se smatra jednim od najslikovitijih jezera Europe. Nije ni čudo da upravo iz ovog razloga na tisuće turista kroz cijelu godinu dolaze svakodnevno u ovaj gradić. Hallstatt je slikovit, romantičan i atmosfera koja tamo vlada je idealna za jedan miran i opuštajući vikend za dvoje. Ako tražite odličan izbor za odmor, a ne želite daleko putovati ovo je jedna od najboljih destinacija. Udaljenost Hallstatta i Zagreba je manje od 4h automobilom. Ako tražite neke od najljepših pogleda na planine, jezera i prirodu onda morate posjetiti i osjetiti ljepotu i atmosferu ovog mjesta.

Credits: Jennifer Barrow/Hallstatt Austrija/123RF

Credits: Jennifer Barrow/Hallstatt Austrija/123RF

Za smještaj smo izabrali 2 hotela koji se razlikuju po zvjezdicama, ali i cijenom.

Za smještaj kliknite na jedan od linkova ispod.

Seehotel Grunner Hallstatt , cijena noćenja već od 70 eura po osobi. Hotel ima predivan pogled i nalazi se par metara od samog jezera, a tu je i predivna terasa. Hotel ima 4 zvjezdice i ustupa doručak uvijek uključen u cijenu. Parking i besplatan internet su uračunati u cijenu noćenja.- SeeHotel Grunner.

Hallstatt Hideaway Villa. Ova Hotel/Villa slovi kao najromantičniji smještaj na jezeru Hallstatt, a krase ju predivno uređene sobe, otmjen dizajn i pogled na jezero. Cijena noćenja je oko 120 eura po osobi.- HIDEAWAY HALLSTATT*

Hallstatt je dobar za:

  •  Plaže: 1 / 5 – iako se ovdje možete kupati plaže nema
  • Obiteljski odmor: 5 / 5
  • Kulturu: 2 / 5
  • Uživanje u hrani: 3 / 5
  • Romantiku: 5 / 5
  • Vodene sportove: 3 /5

Ukoliko tražite jeftin prijevoz do Hallstatta najbolje je vlastitim vozilom. Ako putujtu 3 osobe I dijele trošak cestarine i goriva i za manje od 250 kn po osobi možete doHallstatta i nazad. Za ljubitelje romantike preporučujemo vožnju vlakom od Graza za Hallstatt. Do Graza možete za 2h autom ili za 150 kn autobusom iz Zagreba.

Kako to izgleda pogledajte u video zapisu ispod.

Leave a Reply