Najbolja mjesta Italije za posjetiti ovog proljeća

Proljeće je stiglo i vrijeme je da planirate putovanje, ako već niste to napravili. Savjetujemo vam da pročitate ovaj članak i saznate koje su to najbolje destinacije Italije za posjetiti ovog proljeća. Ako tražite povoljan smještaj možete to napraviti klikom ovdje – Hotelscombined. Za najpovoljnije letove iz HR za Italiju pogledajte tražilicu Skyscanner.Booking.com

Credits: DmitryK/123RF

Credits: DmitryK/123RF

Firenca

Cijela Toskana je predivna, ali Firenca je ljepša od svega. Ovaj grad naziva se o koljevkom renesanse, a mnogi svjetski časopisi proglasili su ga i najromantičnijim gradom svijeta. Savršen izbor za medeni mjesec ovog proljeća. Do Firence možete autobusom, autom ili avionom iz Zagreba, a predlažemo i putovanje vlakom iz Trsta. Za boravak u Firenzi preporučujemo svakako u blizini Duoma.

Siena

Još jedan predivan grad smješten u regiji Toskane. Čarobnu Sienu možete posjetiti i za jednodnevni izlet ako već putujete u Rim. Cijena vlaka iznosi manje od 15 eura, a za 1h ste s vlakom iz centra Rima u centru Siene. Bila bi prava šteta posjetiti Rim, a da pri tome ne posjetite i predivnu Sienu.

Rim

Naravno da nećemo zaboraviti spomenuti i glavni grad Italije, vječni Rim i kako kažu, svi putove vode u Rim, pa tako i naši savjeti vode vas u Rim, centar Europe. Predivna gastronomija, vrhunski hoteli, šarmantični restorani, neobični kafići, predivne vožnje skuterom kroz uske ulice Rima, idiličan i predivan. Odličan i povoljan hotel u Rimu koji preporučujemo je hotel B&B Rome.

Venecija

Ako do sada niste posjetili Veneciju onda ste propustili mnogo toga, ali putovanje u Veneciju za Uskrs i u svibnju je najbolje vrijeme. Cijene hotela su još uvijek nešto niže od onih u ljetnim mjesecima, a gužve su relativno manje. Do slikovite Venecije možete za 4h autom iz Zagreba ili autobusoma iz HR već od 100 kuna po osobi. Više informacija ovdje – Ekskluzivne ponude putovanja.

Napulj

Predivni Napulj jedan je od najljepših gradova Italije, a kaže se da pravu Italiju upoznajte tek kada upoznate Napulj. Za ljubitelje vrhunske kave, pizzerija i ljubitelje avanture preporučujemo putovanje u Napulj. Letovi iz Trsta i Venecije mogu se pronaći već od 50-tak eura pa i manje. Potražite letove na stranci Ryanaira.

Napulj italija

Leave a Reply

This website stores some user agent data. These data are used to provide a more personalized experience and to track your whereabouts around our website in compliance with the European General Data Protection Regulation. If you decide to opt-out of any future tracking, a cookie will be set up in your browser to remember this choice for one year. I Agree, Deny
622