Korisni savjeti za putovanja autobusom

Želite na jeftino putovanje? Onda je putovanje autobusom gotovo uvijek najbolji izbor. Na žalost putovanja autobusom mogu biti naporna i ponekad nije isplativo, ali ukoliko se ipak odlučite na duže putovanje autobusom predlažemo da pročitate u nastavku teksta korisne savjete za putovanja autobusom. Ovo su korisni savjeti za putovanja autobusom.

Isprintajte kartu

Gotovo sve kompanije nude opciju online rezervacije i u tom slučaju se nudi i opcija printanja karte. Ovo je vrlo bitno jer jedan od razloga zašto dođe do problema ili nadoplate prilikom putovanja autobusom je to što putnici nisu isprintali online kupljenju kartu.

Jeftino putovanje ne znači uvijek i najbolji izbor

Možda je vaša autobusna karta do Njemačke oko 300 kuna, ali za 600 kuna možete putovati i s niskotarifnim prijevoznicima s avionom. U ovom slučaju mi predlažemo da ipak kupite aviokartu jer putovanje od 15-18h autobusom za 300kuna ponekad će bit jako naporno, a i uz trošak hrane i gubljenja vremena na putovanje na kraju vam je daleko isplativije putovati 60min zrakoplovom za samo 300 kuna više.

Pripremite se na stres

Stres je nešto što se događa svima, a putovanje autobusom na 800 ili 1000km udaljenu rutu ponekad može bit vrlo stresno. Pripremite se na to da autobus može kasnit, da može bit više nepredviđenih stajanja i da ponekad wifi neće raditi, wc neće biti čist i da možda neće bit ni tv-a, a i klima može hladiti/grijati vrlo loše. Sve su ovo stvari koje ponekad uzrokuju stres, a putovati pod stresom je nešto najgore što možete doživjeti.

Ponesite časopise/knjigu i hranu

Prilikom dugog putovanja možda će bit puno stajanja, a može ipak i neće. Najbolje je da si skratite vrijeme uz knjigu ili možda pdf knjigu na mobitelu/tabletu, a ponesite si pripremljenu hranu jer stajanja na odmaralištima mogu bit vrlo skupa. Jedan sendvič može stajati i 6 eura, a isti možete ponijeti od kuće.

Pazite na prtljagu

Putovanje autobusom vam daje više “besplatne” prtljage nego putovanje avionom, ali prtljaga neće uvijek bit 100% sigurna, može se nešto i oštetiti, a možda nekad neće bit ni mjesta. Dobro pročitajte pravila o tome koliko prtljage možete ponjeti i dali garantiraju da će svu istu i prihvatiti. Pazite prilikom uzimanja prtljage da netko na uzme možda vašu, a isto tako nikada nemojte stavljati lomljive stvari u prtljagu koja ide u pretinac autobusoma nego istu nosite sa sobom u autobus.

Leave a Reply