Kako provesti 24 sata u Amsterdamu – vodič

Ako planirate putovati u Amsterdam preporučujemo da pročitajte ispod ovog teksta ukratko kako najbolje provesti 24h u ovom predivnom gradu. Jeftini letovi za Amsterdam iz Zagreba i Splita mogu se kupiti već danas po cijeni od 74 eura pa na više. Posjetite Putujmo Jeftino i pogledajte ponude. Cijene hotela pogledajte ovdje – Jeftini hoteli u Amsterdamu.

Credits: Amsterdam by Ivantagan/123RF

Credits: Amsterdam by Ivantagan/123RF

08:00

Početak dana najbolje je započeti kratkim predahom uz jutarnju kavu i doručak. Mnogobrojni amsterdamski kafići nude odličan doručak i kavu za samo 12 €. Preporučujemo jedan od kafića koji se nalaze u blizini kuće A. Frank.

09:00

Nakon jutarnje kave preporučujemo šetnju krod Crvenu Četvrt (Red Light District) i razgledavanje najzloglasnije četvrti na svijetu. Svakako posjetite i jedan od Bulldog kafića u Crvenoj četvrti.

11:00

Prije ručka posjetite četvrt muzeja i galerija i tamo provedite sljedećih nekoliko sati.

13:30

Vrijeme je za ručak. Cijena ručka u restoranu u prosjeku iznosi 22 do 27 € po osobi. Ako putujete u proljeće i ljeto svakako uzmite mjesto uz kanal i uživajte u pogledu i romantičnoj atmosferi. Odličan popis restorana možete pronaći ovdje – Restorani u Amsterdamu.

15:00

Nakon ručka i odmora krenite u šetnju do famoznog Heineken Experience-a gdje možete kušati pivo, ali i napraviti vlastito. Provedite ovdje min 60min.

16:30

Nakon užitka u stvaranju i ispijanju pive krenite ponovno u šetnju i posjetite predivni Vondelpark. Ako putujete između svibnja i rujna ovo je idealno mjesto za sjesti u parku, piknik ili za posjetiti koncerte na otvorenom.

18:00

Nakon odmora i razgledavanja parka preporučujemo šetnju slikovitim ulicama i odmor na kavi uz predivne kanale. Za iskustvo više platite jedno kratko putovanje brodićem kroz kanale Amsterdama.

20:00

Vrijeme je za večeru. Amsterdam nudi na tisuće vrhunskih restorana, a mnogobrojni restorani imaju predivne terase uz kanal ili park. Cijena večere je u prosjeku 25 eura po osobi.

21:00

Nakon večeru posjetite Crvenu četvrt koja će sada izgledati daleko drugačije nego na početku dana. Zabavite se kako želite.

Amsterdam, Putovanje, Uskrs

Credits: Ivantagan/123RF

Leave a Reply