Jordan – destinacija dana

Predivni i egzotični Jordan svakako zaslužuje biti na popisu najboljih destinacija. Putovanja na ovu egzotičnu destinaciju nisu skupa, a cijene u Jordanu su odlične i putovanja će vam zaista biti povoljno. U nastavku teksta pročitajte korisne informacije za putovanje u Jordan, vizu za Jordan, cijene i smještaj.

Ako želite pronaći jeftino putovanje u Jordan preporučujemo stranicu Putujmo Jeftino. Za jeftine hotel uvijek možete i sami potražiti smještaj preko odlične internet tražilice Hotelscombined. Cijene možete pogledati ovdje – Cijene u Jordanu.

Kako do Jordana?

Do Jordana možete avionima iz svih zračnih luka, ali morate znati kako su putovanja iz Hrvatske skupa pa preporučujemo Beč ili Veneciju kao dva grada iz kojih možete za manje od 60 eura avionom do Jordana. Putovanja će uglavnom biti za grad Amman.

Amman je glavni grad Jordana i uživat ćete u kulturi grada, odličnoj gastro ponudi, dobrim ljudima i marketima gdje ćete se nakupovati raznih sitnica i suvenira.

Smještaj u Jordanu

Za smještaj u Jordanu najbolje je koristiti tražilicu Hotelscombined. U samo par minuta možete pronaći i rezevirati povoljan hotel. Preporučujemo smještaj u hotelima jer nisu skupi, a i sigurni smo da ćete se osječati mnogo sigurnije u hotelu sa recepcijom nego u apartmanu ili Airbnb smještaju.

Preporučujemo ovaj odličan hotel, kliknite na ovaj link i pogledajte. Ovaj hotel – New Park se nalazi u centru grada Ammana i iznosi 120 kuna po osobi za noćenje sa doručkom.

Vrijeme u Jordanu?

Najbolji mjesec za posjettii Jordan je travanj, svibanj, rujan i listopad. Odlično vrijeme je i u lipnju i studenom. Ipak ne preporučujemo putovanja u sred ljeta osim ako ne podnosite dovro vrlo visoke temperature. Jedno je sigurno, zima vam zaista neće biti čak i u siječnju.  Ipak moramo spomenuti kako se temperature po noći znaju spustiti ispod nule.

Viza za Jordan

Morate imati putovnicu i trebate vizu ako planirate putovanje u Jordan. Naravno vizu je moguće dobiti pri ulasku u zemlju, jednostavno je i košta oko 400 kuna.

Top mjesta za vidjeti u Jordanu

  • Wadi Rum
  • Petra
  • Amman
  • Mrtvo more
  • Umm Qais

Credits: Wadi Rum by Lucidwaters/ can stock photo

Leave a Reply