Hvar

HvarBooking.com

Hvar 01

Pripremite se za nezaboravno ljetovanje i rezervirajte svoje putovanje na najsunčaniji otok Hrvatske., Hvar. Ovaj dragulj Jadrana ima čak 2700 sunčanih sati godišnje čime je najsunčaniji grad i otok Hrvatske. Hvar je godinama poznat po svojim super resortima, vrhunskim hotelima i pravi je mamac za putnike iz cijeloga svijeta.

Popis jeftinih hotela za ljetovanje ili vikend na Hvaru potražite ovdje: HOTELI NA HVARU

Otok Hvar ima bogatu povijesti i kulturu, a naseljen je od prapovijesti. Arheolozi su danas pronašli ostatke koji potvrđuju činjenicu kako je Hvar nastanjen još od 3500 godina pr. Kr.

Hvar ima pisanu povijesti od 385 god pr Kr kada su ga Grci sa otoka Parosa osnovali koliniju na Hvaru. Današnji Hvar je srca Hrvatskog turizma i jedan od najposjećenijih otoka u Europi. Svake godine od svibnja do rujna tisuće ljudi iz Europe bez obzira na godine dolaze kako bi uživali u suncu i vodenim sportovima kao i noćnom životu kojeg im Hvar pruža.

Ukoliko posjećujete ovo divno mjesto preporučujemo da posjetite Hrvarsku tvrđavu, katedralu ali i kazalište. Idealno vrijeme boravka bi bilo od 5-8 dana. Budžet za putovanje na Hvar bi trebao biti oko 400 eura po osobi za 7 dana u apartmanu ili hotelu, hranu i trošak prijevoza iz ostatka Hrvatske.Booking.com

Leave a Reply