Dubrovnik, biser Jadrana

Dubrovnik, biser Jadrana

Najjeftinije hotele u Dubrovniku možete pogledati te rezervirati ovdje: JEFTINI HOTELI U DUBROVNIKU

 

Biser Jadrana, ali i cijene Hrvatske. Ovaj impozantni grad svojom ljepotom očarao je milijune turista iz cijeloga svijeta. Osim što su njegove zidine poznate u cijelom svijetu, njegova ljepota je mnogo više od toga. U zadnje vrijeme planetarnu slavu je pokupio i sa serijom Game of thrones koja se snimala unutar njegovih zidina.Booking.com

Ovaj veličanstveni grad smjestio se u podnožju Srđa odakle imate i nevjerojatan pogled na njegove zidine i stari dio grada.

Prava je šteta da danas ima mnogo Hrvata koji još uvijek nisu posjetili možda i najljepši grad Hrvatske. Do Dubrovnika možete svakodnevno autobusom ili zrakoplovom iz Zagreba već od samo 260 kuna. Izdvajamo Dubrovnik kao vrlo romantičnu destinaciju bez obzira na doba godine. Najbolje vrijeme za posjet Dubrovniku za parove preporučujemo u svibnju, lipnju ili rujnu. Mnogi poznaju Dubrovnik i po visokim cijenama, no danas to više nije problem jer povoljnih apartmana kao i super marketa imate na svakom koraku pa samim time teško je potrošiti puno novca osim ako baš to ne tražite jer Dubrovnik ima i skupih restorana, ali i skupih hotela.

Kao glavnu atrakciju moramo izdvojiti predivni Stradun i zidine grada. Ulaznica za zidine iznose 16 eura za odraslu osobu i spada u nešto što bi svatko trebao vidjeti i doživjeti u životu. Izdvajamo Srđ, Stradun, Zidine i gradski muzej kao 4 atrakcije koje morate posjetiti prilikom dolaska u Dubrovnik.

Idealno vrijeme posjeta je 2-3 dana dok je budžet za putovanja u prosjeku 300 eura po osobi za romantičan i kvalitetan smještaj kao i avionsku kartu iz ostatka Hrvatske.

Leave a Reply