Dubai, najluksuzniji grad svijeta

Najluksuzniji grad svijeta je glavni grad Ujedinjenih Arapskih Emirata, Dubai. Tijekom 1990.-tih godina započela je gradnja luksuznih građevina koje su nalik svjetskim čudima. Uz to što je najluksuzniji, Dubai je i najbogatiji grad na svijetu. U ovom gradu prestiža i luksuza nalazi se najluksuzniji hotela na svijetu, izgrađen prema željama samog emira u obliku jedra ribarskog brodića. Ovaj hotel ima 7 zvjezdica. Ideja da se stvori ovakav grad, najveće turističko središte na svijetu imao je emir šeik Dubaija Rashid bin Saeed Al Maktoum. Svjestan je bio toga kako zalihe nafte neće vječno trajati. Nakon završetka hotela u obliku jedra, zaopčelo je građenje poluotoka u obliku palme. Ovaj predivni grad iznikao iz pustinje, koji se nekima ne sviđa jer im izgleda umjetno, svojim posjetiteljima i stanovnicima pruža gotovo sve, od najluksuznijih trgovačkih centara na svijetu, najveće zgrade na svijetu, skijanje u zatvorenom kroz cijelu godinu, sve do umjetnih parkova, plaža, mnogih drugih atrakcija.

Avionske karte za Dubai s polaskom iz Hrvatske mogu se kupiti već od 350 eura tijekom cijele godine, dok za vrijeme akcije cijena avionske karte iznosi 198 eura. Avionske karte preporučujemo da potražite na stranici Flydubai ili Qatar Airways.

Smještaj u Dubaiju nije skup, a to možete i provjeriti klikom ovdje: CIJENE HOTELA U DUBAIJU

Preporučujemo budžet u iznosu do 750 eura za let iz Zagreba, transfer do hotela i smještaj u trajanju 6 do 8 dana. Viza za Dubai nije potrebna ukoliko ste građanin Republike Hrvatske. Važno je napomenuti da Dubai nije skup ni približno s obzirom na luksuz koji pruža svojim posjetiteljima pa ga smatramo povoljnom destinacijom. Idealno vrijeme posjeta Dubaiju je od listopada do travnja.

 

Leave a Reply