Destinacija za zaljubljene – Vis

Vis je istureni hrvatski otok u Jadranskom moru. Od kopna je udaljen 45 km. Površina otoka iznosi 90,3 km², na otok plovi komercijalna linija iz Splita dva do četri puta dnevno, a ljeti ima i vezu s Anconom u Italiji.

Smještaj na otoku Visu možete pronaći u hotelima, privatnim kućama i vilama. Povoljan smještaj potražite klikom na ovaj link.

Za ljubitelje apartmana imamo ponudu u kojoj vam darujemo do 23 eura popusta za apartmane na Visu, možete ih preuzeti OVDJE.

Otok Vis Hrvatska

Credits: Adrx/Vis/Croatia/Depositphotos

Otok Vis je sve do 1989. godine bio vojna zona, nedstupna svim strancima, proglašena je 1944. godine što je povoljno utjecalo na očuvanje šarma i načina života karakterističng a pedesete godine prošlog stoljeća što i danas privlači posjetitelje željne Mediterana kakav je nekad bio.Booking.com

Obale otoka Visa skrivaju otoci Hvar, Brač i Šolta. Bogatstvo Visa je netaknuta priroda, čisto more i nezagađena zemlja i zrak. Na južnoj strani otoka nalaze se najinteresantnije i najprivlačnije plaže i špilje nastale uslijed djelovanja otvorenog mora. Najpoznatija špilja je Stiniva pećina koja se vrlo često nalazi na promotivnim posterima Hrvatske.Pored prirode ovdje moćete uživati i u drugim znamenitostima. Ovdje je u 4.st.pr.Kr osnovana grčka kolonija Issa koja je bila prvo naselje na ovom otoku. Na mjestu kolonije Issa smjestio se grad Vis. Tijekom vladavine Rimljana, na poluotoku pirovima napravljeni su spa i teatar na čijim ruševinama u 15. stoljeću sagrađen je Franjevački samostan. Ostatke antičkih građevina možete vidjeti u vrtu samostana i ispod mora.

Na otoku Visu možete uživati u Viškoj pogači napravljenoj od tijesta sa slanim inćunima i rajčicama, dok se možete zasaditi raznim ukusnim kolačima napravljenim od jednostavnog tijesta i šećera. Vis je uz ribarstvo poznat po proizvodnji vina, posebice Plavca malog i Vugava ili Bugava koja potječe još iz razdoblja grčke kolonije. Također, Vis je poznat po rakiji Lozovači koja se uz dodatak aromatičnih biljaka koristi i u medicinske svrhe.

Zahvaljujući brojnoj biološkoj raznolikosti ovaj otok smješten je na popis posljednjih deset rajskih otoka Mediterana.

Ovaj otok je idealan za odmor posjetiteljima koji vole miran odmor, izolaciju i uživanje u istinskim, netaknutim prirodnim ljepotama. Tijekom ljetnih mjeseci na Visu se održavaju koncerti, koktel party i provodi u vrlo lijepim novim reestoranima.

Smještaj na otoku Visu možete pronaći u hotelima, privatnim kućama i vilama. Povoljan smještaj potražite klikom na ovaj link.

Za ljubitelje apartmana imamo ponudu u kojoj vam darujemo do 23 eura popusta za apartmane na Visu, možete ih preuzeti OVDJE.

Leave a Reply