Destinacija – Tunis

Tunis je država smještena u Sjevernoj Africi i naziv ima po glavnom gradu Tunisu. Prije nekoliko godina Tunis je bio omiljena destinacija putnicima ne samo iz Europe nego i sa ex-Balkana. Danas je turizam nešto drugačiji, ali se polako vraća i za 2020.godinu Tunis je jedna od boljih i povoljnijih destinacija za posjetiti. Za jeftina putovanja u Tunis najbolje je potražiti ponude kod agencija ili ako želite putovati bez agencije onda preko stranica kao što je Putujmo Jeftino hr.  U nastavku možete pročitati korisne informacije o putovanju u Tunis, klimi, hrani, cijenama….

Kako jeftino do Tunisa?

Trenutno je najjeftinije avionom iz Venecije ili Beča. Povratne karte i to non-stop direktnim letovima iznose u prosjeku 1400 kuna, ali mogu biti i nešto veće.  Iz Zagreba možete uz presjedanje putovati sa Lufthansom za Tunis, a u prosjeku je povratna karta oko 1800 i 2000 kuna. Glavna zračna luka je Tunis Carthage, odakle dalje možete busom, taksijem ili rent-a-carom. Charter letovi sa određenim agencijama nude i letove za zračnu luku Monastir.

Glavna mjesta za odmor u Tunisu

  • Hammamet
  • Djerba
  • Tunis
  • Sii bou Said

Kada je najbolje posjetiti Tunis?

Najbolje vrijeme za posjetiti Tunis je između svibnja i rujna, ali zbog ugodne klime i relativno visokih temperatura možete ga posjetiti kroz cijelu godinu. Najbolje i najpovoljnije ponude za za zimske mjeseca pa tako od prosinca do sredine ožujka možete putovati najpovoljnije. Vrijeme će tada biti između 15 i 19°C.

Cijene u Tunisu

Cijene u Tunisu su raznolike, ali u svakom pogledu vrlo povoljne. Cijene noćenja (klikni ovdje i provjeri cijene odmah) su dostupne već od 100 kn po osobi, a all inclusive hoteli nude noćenje sa svim obrocima već od 200 kuna dnevno. Najbolje je potražiti dobar hotel preko Bookinga – kliknite i provjerite.

Putovanje u Tunis

Za vaše prvo putovanje u Tunis predlažemo odlazak u glavni grad. Dolaskom u glavni grad uzmite službeni taksi koji će vas prevesti do vašeg hotela. Za hotel preporučujemo da to bude all inclusive hotel ili hotel koji nudi barem polupansion ili pansion. Birajte samo hotele koji imaju više od 200 recenzije i ocjenu veću od 7.8/10. Takvu listu možete pogledati ovdje – Najbolji hoteli u Tunisu.

Grad Tunis će vas oduševit starim gradom, Medinom, trgovinama, marketima i raznolikom hranom. U blizini glavnog grada je čarobno selo Sidi Bou Said do kojeg možete (i trebate) taksijem. Upoznajte bogatu kulturu mjesta, slikovitu arhitekturu i probajte lokalne specijalitete.

Za kupanje možete na jednodnevni odmor do Hammameta. Ako baš želite kupanje stalno onda birajte odmah hotel s all inclusive uslugom u Hammametu. Između Tunisa i Hamameta možete taksijem, privatnim shuttle prijevozom iz zračne luke, ali i vlakom. Najbrži i najsigurniji prijevoz je taksi, a cijena prijevoza će biti manja od 150 kuna po osobi (2-4 osobe u taksiju).

Poslužite se ovom tražilicom ispod. Upišite datume, mjesto i pogledajte kako se kreću cijene.Booking.com

Credits. Tunis by hypnocreative/ can stock photo

 

KORISTITE STRANICU BOOKING?

Booking je najveća stranica na svijetu za online rezervacije smještaja. Ovo je 100% siguran i najpovoljniji način za rezervirati smještaj. Stranica podržava Hrvatski, Bosanski i Srpski jezik, radi savršeno na svim uređajima i samo vas par klikova prstom ili mišem dijele do rezervacije apartmana i hotela. Sve što trebate je rezervirati smještaj, a možete platiti tek pri dolasku i uzeti opciju besplatno otkazivanje što se pokazalo kao najbolji način jer zbog posla, zdravlja, situacije s koronom ponekad morate odgoditi putovanje. Klikni ovdje – BOOKING i pogledaj najbolje ponude.

Leave a Reply