Destinacija mjeseca – Marakeš, Crveni Grad

Jesen je pred nama i dolazi vrijeme dalekih putovanja, a nema bolje od putovanja u Maroko u Marakeš. Ponude za Maroko su među najjeftinijima, a radi se o jednoj predivnoj i dalekoj destinaciji. Ako želite nezaboravno putovanje za ispod 200 eura po osobi onda ne postoji bolja i egzotičnija destinacija od Marakeša.

Za najeftinije ponude putovanja predlažemo da pogledate ponude na stranici Putujmo Jeftino. Preporučujemo ova dva hotela za boravak u centru Marakeša. Garantirano najbolja cijena ako kliknete na sljedeće linkove – RIAD AZALIA ili hotel WAZO – kliknite.

Kako do Marakeša?

Do Marakeša možete avionom iz Beograda i Zagreba sa presjedanjem za oko 200 do 250 eura po osobi, ali iz Beča i Venecije postoje direktni letovi već od samo 50 eura po osobi. Uključene pristojbe i povratne avionske karte. Do Beča i Venecije možete busom ili vlastitim vozilom, a dalje avionom.

Smještaj u Marakešu

Za smještaj imate na izbor Rijad ili hotel, a hostele ne preporučujemo jer su hoteli i Rijadi daleko bolji izbor, a cijena noćenja je ionako jako povoljna pa nema smisla da dijelite sobu sa nekom nepoznatom osobom. Za najbolje cijene noćenja u Marakešu već od 100 kuna po noćenju predlažemo da pogledajte ovaj link s ponudom hotela i apartmana.

O Marakešu

Marakeš je jedan od četiri kraljevska grada Maroka i jedan od najvećih gradova u zemlji. Marakeš nudi jedan od najvećih i najstarijih Bazaara na svijetu gdje možete probati lokalnu kuhinju, kupiti poklone i suvenire, ali i isprobati razne egzotične delicije.

Marakeš je danas najpopularnije odredište Maroka i najveći turistički centar. Za putovanje u Marakeš gotovo da ne postoji vrijeme kada ga ne bi trebali posjetiti. Ipak najbolje vrijeme za putovanje u Marakeš je od listopada pa do svibnja. Klima je odlična, a uvijek ima visokih temperatura i puno sunca.

Što kada dođete u Marakeš?

Dolazak avionom u Marakeš znači let na Marakeš Menara zračnu luku odakle dalje za oko 3 eura možete taksijem ili busom do Medine, starog grada koji je ujedno i najbolji izbor za boravak u Marakešu.

Ako želite neki veliki spa i wellness hotel morate znati kako su oni 2-4km izvan Medine, odnosno njiih nema unutar starog grada. Predlažemo tada neki hotel do 3km od Medine, a zatim svako jutro ili večer možete pješice do Medine. Ako se i izgubite malo razgledavajući Medinu ne morate pretjerano brinuti jer će vam za 5 eura neki dječak pokazati znamenitosti, ali i odvesti vas na zanimljiv izlet.

Što probati, vidjeti…

  • Posjetite Medinu
  • Razgledajte trg Jemaa el-Fna
  • Probajte Hariru
  • Posjetite palaču El Bahia
  • Posjetite vrtove grada
  • Grobnicu Saadijan
  • Posjetite lokalne džamije

Preporučujemo ova dva hotela za boravak u centru Marakeša. Garantirano najbolja cijena ako kliknete na sljedeće linkove – RIAD AZALIA ili hotel WAZO – kliknite.

Credits: Kasto/123RF

Leave a Reply